Bursa Erkek Lisesi 141. Pilav Günü etkinliği!

Bursa Erkek Lisesi 141. Pilav Günü etkinliği!

Bursa Erkek Lisesi, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu sonrasında okulda 141. Pilav Günü etkinliği gerçekleşti.

2024.05.26 09:46 - Son Güncellenme: 2024.05.26 12:18 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa Erkek Lisesi 141. Pilav Günü etkinliği!

Bursa Erkek Lisesi, Heykel'de bulunan Atatürk Anıtı'na yaptığı çelenk sunumu ardından 141. Pilav Günü etkinliğini gerçekleştirmek adına okula doğru Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde gitti.

Gerçekleştirilen Pilav Günü etkinliğine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir katıldı. 

Etkinlik İstiklal Marşı ve Bursa Erkek Lisesi Marşı'nın okunması ardından başladı.

Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atıf Görüşün kürsüye çıkarak 141. Pilav Günü'nü gerçekleştiren ve katılan kişilere teşekkür etti.

"ERKEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE ÇIKARTILMASI AMAÇLANIR"

Bursa Erkek Lisesi Müdürü Şahin Boztepe kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirdi.  Boztepe, "Türkiye'mizin ekonomisinde, sanatın gelişmesinde, sporcunun yüceltilmesinde, her zaman söz sahibi olan Bursa Erkek Lisesi geleneksel pilav günümüze katılarak erkek lisesi ruhunu yücelten. Sizlere, bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bursa Erkek Lisesi ülkemizin geleceği olan gençlerimizi çağdaş, uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmayı amaçlayan, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerinde çıkardığımız gibi öz benliğini koruyarak yaşayan akademik ve sosyal yönden uluslararası başarıyı hedefleyen bireyler olarak yetiştirmektedir" dedi.

Okulun en genç üyesi Emir Kağan Aydın okula başvuru dönemi anlatarak okulu neden seçtiğinden bahsetti. Aydın, pilav gününe gelenlere teşekkür etti.

"HOCALARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM"

Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Recep Akyıldız söz aldı. Akyıldız, "Bu okulda okumak ve bitirmek çok farklı bir şey. Tüm rahmete kavuşan tüm hocalarımızı rahmetle anıyorum. Bu etkinliğe katılan herkes hoşgeldiniz. Sağ olun var olun" şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKAN SAKER ETKİNLİĞE KATILDI

Etkinliğe katılan eski Bursa Belediye Başkanı Erdem Saker kürsüye çıkarak etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Saker eski okul anılarından bahsetti. Saker matematik hocası Şevket hocasını rahmetle anarak kürsüden ayrıldı.

"BURANIN MEZUNLARI VE ÖĞRENCİLERİ NİLÜFER'DE YAŞIYOR GİBİ GELDİ BANA"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Erkek Lisesi mezunu olmasada burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu açıkladı. Özdemir,  "141 yıllık bir eğitim geleneği olması ayrı bir değer, Mustafa Kemal'nde buralara gelmesi ayrı bir değer. Buranın mezunları veya burada okuyanlar sanki Nilüfer'de yaşıyor gibi geldi bana. Buranın değerleri ve Nilüfer'in değerleri aynı. Bizimde Nilüfer Belediye Başkanı olarak Nilüfer'in daha çağdaş, demokratik, çevreye duyarlı bir duruşu var ve 5 yılda daha da artması için çaba göstereceğiz" dedi.

"KENT HALKI OLARAK DUYARLILIK GÖSTERMEMİZ LAZIM"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey etkinliğe katıldı. Bozbey, "Ben de Cumhuriyet Lisesi 79 yılı mezunuyum. O yıllarda liseler arasında inamılmaz bir mücadele vardı. O yıllardan bu yıllara döndüğümüzde kentin ne kadar değer kaybettiğini görüyoruz. Ama kent olarak bazı değerlerin kaybedilmesine açıkçası hep göz yumduk. Stadyumun kaldırılmasına, spor salonunun yıkılmasına ne kadar tepki gösterdik? Bunun duyarlılığını da kent halkı olarak göstermemiz gerekiyor. Köklür bir tarihe sahip Erkek Lisesi'nin zaman zaman duyarlılıklarını gösterdiklerini biliyorum, kent adına da bu duyarlılığı göstereceklerini biliyorum. Erkek Lisesi'nin tarihi birçok başarılı siyasilerle dolu. Bundan böylede hem sizlerin hem de gelecek nesillere aktarılacak bilgi birikimlerinin de önemli olduğunu söylemek istiyorum. Tekrardan Pilav Günü'nüz hayırlı olsun" diye belirtti.

Ardından Bozbey'e fahri Bursa Erkek Lisesi rozeti takıldı.

PİLAV DAĞITILDI

Yapılan konuşmaların ardından mezunlar ve öğrenciler pilav sırasına girdi.

Bursa Erkek Lisesi'nden çelenk sunumu

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.26 09:46 - Son Güncellenme: 2024.05.26 12:18 - CEREN SÜMBÜL
A