Bursa Emniyeti'nden önemli uyarılar!

Bursa Emniyeti'nden önemli uyarılar!

Otomobil hırsızlığının son günlerde artan bir suçluluk çeşidi olduğunu belirten emniyet müdürlüğü yetkilileri, sürücülerin araçlarına asla otostopçuları almaması gerektiğini söyledi.

2013.05.02 11:19 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Emniyeti'nden önemli uyarılar!

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü, otomobil hırsızlarına karşı uyarıda bulundu. Otomobil hırsızlığı ve otomobilden hırsızlığın son günlerde artan bir suçluluk çeşidi olduğunu kaydeden emniyet yetkilileri, yapılan gözlemlerde park edilen araçların içinde her zaman araca ait belgelerin ve yedek anahtarlarının bırakıldığı gözlendiğini söyledi. Çoğu zaman araçların trafiğin ortasında ve mağazaların önünde çalışır bir vaziyette bırakıldığına da dikkat çeken yetkililer, bu yapılan davranışların hırsızlara davetiye çıkarmak anlamına geldiğini anlattı. Tedbirin hiçbir zaman sigortalamaktan kötü olmadığını ifade eden yetkililer, "Seyahatlerinizde ve izinlerinizde aracınızın çalınması hiç de iyi bir olay değildir ve büyük problemleri de yanında getirir. Hırsız çalmış olduğu araç ile bir trafik kazasına karışabilir. Bunun dışında, çalınan aracınız başka bir suçun işlenmesinde (mesela hırsızlık, soygun vb.) kullanılabilir. Düzenli bir emniyet tedbiri uygulamakla belki başka bir suçu önleyebiliriz. Mesela bir takım tedbirler alınabilir. Özel emniyet çubukları direksiyonun çevrilmesini engelleyebilir. Özel numaralı kilitler, çekilmiş olan el frenin inmesini engelleyebilir" dedi.

 

"RUHSATI ARAÇTA BIRAKMAYIN"

Anahtarların aracın üzerinde bırakılmamasını isteyen yetkililer, otostopçulara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Yetkililer, "Camları ve kapıları kapatınız, kilitleyiniz. Araçta herhangi bir belge bırakmayınız. Yedek anahtarı araçta bırakmayınız. Otostopçuları almayınız. Alarm tertibatı takın. Bir alarm tertibatının alımında aşağıdaki özelliklere dikkat edilmelidir. Dışarıdan erişilmeyecek şekilde bir yedek siren bulundurunuz veya sistem için her zaman yedek pil bulunsun. Eğer aracınızın alarmı arka arkaya çalmaya başlarsa, aracınızın alarmını kapatmayınız, sadece aracınızın park yerini değiştiriniz" diye konuştu.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 11:19 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:22 - HABER MERKEZİ
A