Bursa Emniyeti hafta sonu trafiğe kapatılacak olan yolları açıkladı!

Bursa Emniyeti hafta sonu trafiğe kapatılacak olan yolları açıkladı!

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Tüm Emekliler Sendikası tarafından gerçekleştirilecek olan miting yürüyüş etkinliği ve 26 Mayıs 2024 Pazar günü Gran Fondo Bisiklet Turu etkinliği sebebiyle trafiğe kapatılacak olan güzergahları açıkladı.

2024.05.24 20:39 - Son Güncellenme: 2024.05.26 15:30 - Bursa Bölge - ELİF BAYRIK
A
Bursa Emniyeti hafta sonu trafiğe kapatılacak olan yolları açıkladı!

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Tüm Emekliler Sendikası tarafından gerçekleştirilecek olan miting yürüyüş etkinliği ve 26 Mayıs 2024 Pazar günü Gran Fondo Bisiklet Turu etkinliği sebebiyle trafiğe kapatılacak olan güzergahları açıkladı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle; 

Trafiğe Kapatılacak Güzergahlar

25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Tüm Emekliler Sendikası Tarafından 12:00 - 17:00 saatleri arasında Bursa Osmangazi İlçesi Millet Bahçesi Önünde toplanarak Stadyum Caddesini takiben, İpekiş - Darmstad Caddesi - İlkbahar Caddesi - Osmangazi İlçesi Kent Meydanına kadar miting yürüyüş etkinliği bildirildiğinden;

Bursa Osmangazi İlçesi Millet Bahçesi Stadyum Kavşağından Merinos Kavşağı arası iniş, Nedim Sokak, İlkbahar Caddesi, Darmstad Caddesi, İpekiş Kavşağı ile Stadyum Caddesi istikametleri saat 11:00' den itibaren T1 (İpekböceği) hattı ve araç trafiğine kapatılacak olup,  etkinlik süresince T1 (İpekböceği hattı) çalışmayacaktır.

Bu güzergâhları kullanacak vatandaşlarımızın trafik görevlileri ile işaret ve işaretçilerin yönlendirmelerine uyması gerektiği, yürüyüş etkinliği çerçevesinde kısa süreli araç ve yaya trafiğine kapatılması durumlarında vatandaşlarımızın görevlilerimizce yapılacak olan ikaz ve uyarılarına riayet etmesi gerekmektedir.

Alternatif Güzergahlar

Sürücülerin etkinlik süresince, İstanbul Yolu, İzmir Yolu, Avrupa Konseyi Bulvarı, 11 Eylül Bulvarı,  Mudanya Yolu, Ankara Yolu ve Eğitim Caddesi istikametlerini kullanmalarının, Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, özellikle trafiğe çıkacak olan sürücülerin toplu taşıma araçlarını kullanmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

26 Mayıs 2024 Pazar günü  Gran Fondo Bisiklet Turu etkinliği yapılacağı bildirildiğinden;

Bursa Nilüfer İlçesi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanarak Mavi Caddesini takiben Ali Osman Sönmez Bulvarı Korupark Kavşağı yan yoldan Mudanya istikametine Sanayi Caddesini takiben Bademli Köprülü Kavşağından Bademli Mahallesi Jandarma Sorumluluk Bölgesinden Trilye, Mudanya İlçesi akabinde Göynüklü ve Nilüferköy Mahallesinden Bademli Köprülü Kavşağından Sanayi Caddesini takiben Korupark, Ali Osman Sönmez Bulvarından Mavi Caddesi BTSO önünde sonlanacaktır.

Bu kapsamda Mavi Caddesini takiben Ali Osman Sönmez Bulvarı Korupark Kavşağı yan yoldan Mudanya İstikametine Sanayi Caddesini takiben Bademli köprülü kavşağına kadar gidiş istikameti 08.30 - 10.00 saatleri arasında tam kapama yapılarak trafik alternatif güzergahlardan sağlanacaktır. Ayrıca Mudanya İlçesi Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi, Kumyaka Caddesi, Göynüklü, Altıntaş Yolu - Trilye yolu güzergahlarında gidiş ve dönüş istikametleri zaman zaman araç trafiğine kapatılacaktır.

Etkinlik dönüş güzergahında ise saat 10:30 itibarıyla Bademli Köprülü Kavşağından - Sanayi Caddesini takiben, Korupark Kavşağı yan yola kadar trafik sağ şeritten etkinlik sonlanıncaya kadar kontrollü olarak sağlanacaktır.
Korupark Kavşağı yan yol Ali Osman Sönmez Bulvarını takiben, Mavi Caddesi BTSO önüne kadar olan alan trafiğe kapatılacak olup, sürücüler alternatif yollara yönlendirilecektir.

Bu güzergâhları kullanacak vatandaşlarımızın trafik görevlileri ile işaret ve işaretçilerin yönlendirmelerine uyması gerektiği, yürüyüş etkinliği çerçevesinde kısa süreli araç ve yaya trafiğine kapatılması durumlarında vatandaşlarımızın görevlilerimizce yapılacak olan ikaz ve uyarılara riayet etmesi gerekmektedir.

Alternatif Güzergahlar

Sürücülerin etkinlik süresince, İstanbul, İzmir, Ankara Yolu, Avrupa Konseyi Bulvarı, 11 Eylül Bulvarı,  istikametlerini kullanmalarını, Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özellikle trafiğe çıkacak olan sürücülerin toplu taşıma araçlarını kullanmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.24 20:39 - Son Güncellenme: 2024.05.26 15:30 - ELİF BAYRIK
A