Bursa DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Virüs ekonomik verileri olumsuz etkiliyor

Bursa DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Virüs ekonomik verileri olumsuz etkiliyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, ocak ayında ülke genelinde işsizlik sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 306 bin kişi azaldığını, ancak bir anda ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının başta istihdam olmak üzere toparlanma sürecinde olan ekonomik verileri olumsuz etkilediğini söyledi.

2020.04.10 14:53 - Son Güncellenme: 2020.04.10 14:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Virüs ekonomik verileri olumsuz etkiliyor

Nilüfer Çevikel, hükümetin aldığı tedbirler, iş dünyasının da girişimcilik ruhu sayesinde olumlu yönde seyreden ekonomik verilerin Çin'de ortaya çıkan, ardından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs saglınının ocak ayı sonu itibariyle aşağı yönde seyrettiğini belirtti. Dünyada pek çok ülkenin "önce sağlık" düşüncesiyle hareket ettiğini dile getiren Çevikel, ardından ekonomiye yönelik bir takım desteklerin açıklandığını anımsattı. Türkiye'de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıkların, işsizliği önleyecek, iş dünyasına merhem olacak vergi ve kredi desteklerine ilişkin alınan kararları art arda açıkladığını dile getirdi.

İş dünyasının da hükümetin bu olumlu tavrına destek olmak amacıyla işçi çıkarmama yönünde tavır aldığını aktaran Çevikel, "Bu konuda DOSABSİAD olarak öncü olduğumuzu düşünüyor ve kendimizi mutlu hissediyoruz. Eğer koronavirüs salgını olmasaydı, ocak ayında azalma eğilimi gösteren işsizlik rakamlarının daha da aşağı yönde seyredeceğini tahmin ediyorduk. Ancak beklenmedik koronavirüs salgını hem ekonomi yönetiminin hem de iş dünyasının tüm hesaplarını alt üst etti. Virüs tehditinin ortadan kalkmasının ardından Türkiye'nin hem ekonomik verilerin yeniden toparlanma sürecine gireceğini, işsizlik rakamlarının da düşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.04.10 14:53 - Son Güncellenme: 2020.04.10 14:54 - HABER MERKEZİ
A