Bursa DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Kalıcı büyüme için sanayicinin yükü azaltılmalı

Bursa DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Kalıcı büyüme için sanayicinin yükü azaltılmalı

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yaklaşık yüzde 22 büyümesinde sanayicinin önemli pay sahibi olduğunu söyledi. Çevikel, BTSO'nun Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması'nda 33 DOSABSİAD üyesi firmanın yer almasının da güçlü üye profilini yansıttığını dile getirdi.

2021.09.01 11:59 - Son Güncellenme: 2021.09.01 12:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Kalıcı büyüme için sanayicinin yükü azaltılmalı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde, beklentilerin üzerinde yüzde 21,7 oranında büyümesinin gelecek adına umut verici olduğunu ifade etti. Çevikel, büyüme yolunda üzerine düşeni fazlasıyla yapan DOSABSİAD üyelerinin, BTSO'nun Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması'na da damga vurduğunu söyledi.

GÜCÜMÜZÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDUK

İlk çeyrekte olduğu gibi ekonomideki büyümenin sanayi üretimi kaynaklı gerçekleşmesinin çok önemli olduğunun altını çizen DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Türkiye ekonomisi geçen yılın ikinci çeyreğinde pandeminin etkisiyle yüzde 10,3 oranında daralmış, bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 7 büyümüştü. Normalleşme ve aşılamadaki hızlanmanın da etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 22'ye yakın büyüme kaydedilmesi, zorluklara rağmen sanayicimizin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Ülke ekonomimizin hızlı büyümesinin devam etmesi için fiyat ve finansal istikrarın eşgüdümlü olarak sağlanması gerekiyor. Kalıcı bir büyüme trendi için sanayicinin başta enerji olmak üzere üretim maliyet yükü de azaltılmalı. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme performansının, sanayicimizin yatırım iştahını artırarak önümüzdeki süreçte daha da iyi noktalara gelmesi mümkün" diye konuştu. 

NİLÜFER ÇEVİKEL'DEN İBRAHİM BURKAY'A TEŞEKKÜR

Büyüme rakamlarının yanı sıra sürdürülebilir kalkınma adına üretimin hız kesmeden devam ettiği DOSABSİAD'da faaliyet gösteren 33 firmanın Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO'nun 'Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması-2020'de yer almasının da gurur verici olduğunu kaydeden Nilüfer Çevikel, "Bölgemiz DOSAB, kalkınma yolunda her türlü zorluğa rağmen üretimden vazgeçmediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Listede yer alan firmalarımızı yürekten kutluyorum. Bölgemiz, prestijli araştırmaların tamamına her zaman damgasını vurmaya devam edecek. BTSO'nun İlk 250 Araştırması'nda yer alan firmalarımızın başarısı, gelecek adına umut verici. Bu tür araştırmalar, yapıcı bir rekabet oluşturması ve önümüzü görme açısından çok önemli. Bu nedenle BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'a vizyoner çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte büyümeye, ekonomiye katkı sunmaya ve güçlenmeye devam edeceğiz" dedi.

33 DOSABSİAD ÜYESİ FİRMA, İLK 250'DE YER ALDI

Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması-2020'de yer alan DOSABSİAD üyesi 33 firma ise şöyle: Tofaş - Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi, Beyçelik Gestamp Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi, Aunde Teknik Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Chassis Brakes International Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Harput Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, B-Plas Bursa Plastik Metal İnşaat Enerji Madencilik Jeotermal Turizm Sivil Havacılık ve Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Grammer Koltuk Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Öz Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, P.M.S. Metal Profil Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Maysan Mando Otomotiv Parçaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Fistaş Fantazi İplik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim Anonim Şirketi, Ermetal Otomotiv ve Eşya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Bursalı Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Işıksoy Tekstil İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kaplanlar Soğutma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Fistaş Dış Ticaret Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, A-Plas Genel Otomotiv Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yılmaz Sünger Kumaş Döşeme Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Taşdelen Tekstil Sanayii Ticaret ve Turizm Anonim Şirketi, Acarsoy Tekstil Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Epsan Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, E.N.A. Tekstil Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Miya Konfeksiyon Dokuma Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Beyçelik Gestamp Teknoloji ve Kalıp Sanayi Anonim Şirketi, Berteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Berteks Pazarlama Anonim Şirketi, Bursalı Dış Ticaret Anonim Şirketi, Beztaş Tekstil Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Fbn Tekstil Anonim Şirketi, Şahinkul Makina ve Yedek Parça Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Turkuaz Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Nurel Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.01 11:59 - Son Güncellenme: 2021.09.01 12:00 - HABER MERKEZİ
A