Bursa dereleri yıllar sonra temiz akmaya başladı!

Bursa dereleri yıllar sonra temiz akmaya başladı!

Türkiye'de korona virüsü ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Başta evde kal uyarıları ve hafta sonları büyükşehirlerde alınan kararla sokağa çıkma kısıtlamalarının gelmesi sadece salgının azalmasına değil, doğanında kendine gelmesini sağladı.

2020.05.03 11:28 - Son Güncellenme: 2020.05.03 11:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa dereleri yıllar sonra temiz akmaya başladı!
01:15 Bursa dereleri yıllar sonra temiz akmaya başladı!

İLGİLİ VİDEO

Bursa dereleri yıllar sonra temiz akmaya başladı!

Bursa Uludağ'dan gelen ve uzun yıllardır kirlilikle boğuşan dereleri de temi akmaya başladı. Korona virüs salgınının ardından alınan tedbirler kapsamında Uludağ Millli Park'nın kapanmasının üzerinden bir ay geçmeden dereler eski parlaklığına kavuştu. Tekrar eski günlerdeki gibi yeşil akmaya başlayan derede yeniden kurbağa sesleri duyulurken, kuşların da dere üzerinde uçmaya başladığı görüldü.

Salgın sonucu sadece hava değil, toprak ve su da temizlenmeye başlandı. Yıllardır doğa yürüyüşü yapan Bursalı doğasever Turgut Bulut ise Koronavirüs salgını neticesinde Uludağ'daki otellerin ve tesislerin kapandığını, kanalizasyon artıklarının artık derelere verilmediğini bu yüzden de Yıldırım ilçesi Kaplıkaya vadisindeki Ataman-Sobran deresi 40 yıl sonra artık tertemiz aktığını söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.05.03 11:28 - Son Güncellenme: 2020.05.03 11:38 - HABER MERKEZİ
A