Bursa depremi için basen etkisi tehdidi

Bursa depremi için basen etkisi tehdidi

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın göreve başlamasının ardından gerçekleştirdiği ilk basın toplantısında deprem konusuna da değindi. Aydın, "Bursa ovasında 6 büyüklüğünde meydana gelecek bir deprem basen etkisi sebebiyle 2-3 kat daha fazla etki yaşatacak" dedi.

2024.05.24 10:53 - Son Güncellenme: 2024.05.24 12:39 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bursa depremi için basen etkisi tehdidi

Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın, başkan olduktan sonra ilk kez gündemi değerlendirmek üzere Haziran'ın ilk haftasında açılacak olan Halk Lokantası'nda basınla buluştu.

Bursa'nın deprem gerçeğine dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa ovasında 6 şiddetinde meydana gelebilecek bir depremin basen etkisiyle 2 yada 3 kat daha fazla etki yaşatacağını söyledi.

Aydın, "Gündemimizden hiç çıkmaması gereken deprem gerçeği var. Salı günü AFAD'da Vali Bey başkanlığında belediye başkanları ve kurum amirleriyle toplantı yaptık. Bursa'nın deprem gerçeğini hiç unutmaması gerekiyor. Yeni keşfedilen Yenişehir Kayapa hattının da Bursa'nın bir ova olduğu, iki dağ arasında kaldığı basen etkisi normal bir yerde 6-6,5 şiddetindeki depremi basen etkisiyle alüvyon toprağın etkisiyle 7-7,5 etkiye ulaştıracağını, etkisini 2-3 kat arttıracağı gerçeği var. Deprem anında hangi ilçenin hangi ille koordine olacağıyla ilgili kapsamlı çalışma AFAD tarafından yapılmış. Biz de kendi üzerimize düşeni yapacağız. Deprem gerçeğiyle yüzleşmek durumundayız. Ovaya doğru kaçak yapılaşmayı engellememiz gerekiyor. 50 yıllık hızlı sanayileşme ve getirdiği göç, bunun getirdiği çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu şehirlerden birisi Bursa. Bununla mücadele edeceğimizi ifade etmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.24 10:53 - Son Güncellenme: 2024.05.24 12:39 - HABER MERKEZİ
A