Bursa'dan Mardin'e iyilik hareketi

Bursa'dan Mardin'e iyilik hareketi

Bursa'da gönüllü eğitim derneği olan Sosyal Fikriyat Okulu, Mardin'deki Kızlar İlkokulu'ndan gelen kütüphane çağrısı için yola çıktı. Çoğunluğu kızlardan oluşan okul, Sosyal Fikriyat Okulu Derneği'nden destek aldı.

2024.03.08 15:17 - Son Güncellenme: 2024.03.08 16:59 - Eğitim - HACER KUŞ
A
Bursa'dan Mardin'e iyilik hareketi

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Mardin Derik'te çoğunluğu kız öğrencilerden oluşan Kızlar İlkokulu, desteği Bursa Sosyal Fikriyat Okulu'ndan gördü. Çocukların iyi bir eğitim alması için canla başla çalışan öğretmenler, imkanların kısıtlı olmasına rağmen Kızlar İlkokulu'nu birçok şehir okulundan daha donanımlı hale getirdiler. Sosyal Fikriyat Okulu Kızlar İlkokulu'na kütüphane ve etkinlik alanı kazandırmak isteyen öğretmenlerin destekçisi oldu.

"BU BİR EĞİTİM DEVRİMİDİR"

Bursa'dan Mardin'e eğitime destek için yola çıkan Sosyal Fikriyat Okulu gönüllülerinden Zehra Bedel, "Çocuklarımızın özellikle kızlarımızın okuması için her şeyi yapmaya hazırız. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi okuma ve okutma aşkı ile bulduk. Kızlar kütüphanesi oluşturduk. Kızlar korosu olduğunu gördük. Bu gerçekten geleceğe ekilen bir fidan. Bu bir eğitim devrimidir. Kızlar İlkokulu birçok şehir okulundan daha donanımlı ve kapsamlı oldu" dedi.

"KÖTÜ DURUMDAYDI"

Koronun kurucusu ve şefi, okul öğretmenlerinden Asil Türk, "Okul daha önce kötü durumdaydı. Okul Müdürü Murat Özdemir ile beraber okulu baştan yaptık" açıklamasında bulundu. 

"EĞİTİMİN YAYILMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Sosyal Fikriyat Okulu Başkanı Hüseyin Mecit Bedel, "Ülkenin neresi olursa olsun eğitim için eğitimin yayılması için uğraşıyoruz. Özellikle kız çocuklarının okuması için. Daha fazla destek sağlanırsa daha fazla okula ve aileye ulaşılabiliriz.

"KIZLAR VAR OLUŞ SEBEBİMİZDİR"

Geleceğin büyükleri bugünden hazırlanır. Okuyan, ilgi gösterilen, sevilen ve sayılan çocuklar gelecekte toplumun kaderini olumlu yönde değiştirir. Çocuklar geleceğimizdir. Kadınlar yani kızlar var oluş sebebimizdir. Sosyal Fikriyat Okulu eğitim için yoluna devam edecek" ifadelerinde bulundu.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.08 15:17 - Son Güncellenme: 2024.03.08 16:59 - HACER KUŞ
A