Bursa'dan Kosova'ya kardeşlik köprüsü

Bursa'dan Kosova'ya kardeşlik köprüsü

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kosova Gilan Belediye Başkanı Lütfi Haziri'yi Yıldırım'da ağırladı.

2015.04.02 14:27 - Son Güncellenme: 2015.04.02 14:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'dan Kosova'ya kardeşlik köprüsü

Bursa'nın Yıldırım ilçesinin kardeş şehri Kosova Gilan'ın Belediye Başkanı Lütfi Haziri'yi Yıldırım'da misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kardeş şehrimiz Gilan'ın Belediye Başkanı Lütfi Haziri'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Bu kardeşlik köprüsünü Yıldırım ve Gilan'da yaşayan insanlarımız arasında çeşitli etkinliklerle sağlamlaştırmak istiyoruz" dedi.

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRACAĞIZ
Balkanların Türk toplumu için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kadim medeniyetimizde gönül coğrafyamız çok büyük bir alanı kapsıyor. Balkanlarla tarihsel ve kültürel anlamda güçlü bir bağa sahibiz" diye konuştu. Kardeşlik olgusunun sadece belediyeler arasında kağıt üzerinde kalmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Edebali, "Yıldırım ve Gilan'da yaşayan insanlarımız arasındaki kardeşlik duygusunu artırmak için karşılıklı olarak çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

YILDIRIM'DA OLMAKTAN MUTLUYUM
Gilan Belediye Başkanı Lütfi Haziri ise Türkiye ilk kez geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek, "Türkiye'ye ilk kez geliyorum. Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke Türkiye'nin, ülkemizin bugünlere gelmesinde payı büyük"  şeklinde konuştu. Yıldırım Belediyesi ve Gilan Belediyesi arasındaki kardeşlik köprüsünün 2004'te atıldığının bilgisini veren Lütfi Haziri, "İlk ziyaretimde Yıldırım'da kardeşlerimin yanında olmaktan çok memnunum. İlerleyen dönemde bu kardeşliğin artarak süreceğini temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Ayrıca Yıldırım Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı'na da katılan Gilan Belediye Başkanı Lütfi Haziri, mecliste bir konuşma yaptı. Haziri toplantı sonrasında Meclis Üyeleri ile bir araya gelerek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.04.02 14:27 - Son Güncellenme: 2015.04.02 14:27 - HABER MERKEZİ
A