Bursa'dan dikkat çeken Delta varyantı açıklaması! ''Bu bir uyarı'' (ÖZEL HABER)

Bursa'dan dikkat çeken Delta varyantı açıklaması! ''Bu bir uyarı'' (ÖZEL HABER)

Normelleşme sürecinin ardından 1 Temmuz sonrası yasakların kaldırılması kararı alındı. Aşılama süreci ise tüm hızıyla devam ediyor.Uludağ Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji bölümünden Doç. Dr. İmran Sağlık, "Aşıyla ilgili sevindirici ve umut verici gelişmeler oldu. Özellikle Biontech aşısı ülkemizde uygulanmaya devam ediyor. Delta varyantının ülkemize gelmesi vaka sayılarında etkili olabilir. Biz aşıya ya da kurallarının kaldırılmasına güvenerek pandemi bitti algısına kapılmamalıyız. Bu bir uyarı. Yeni varyantların ortaya çıkabileceği ve bunların aşıya karşı nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz. Tedbiri elden bırakmamalıyız" dedi.

2021.06.24 09:05 - Son Güncellenme: 2021.06.24 09:31 - Bursa Bölge
A
Bursa'dan dikkat çeken Delta varyantı açıklaması! ''Bu bir uyarı'' (ÖZEL HABER)
03:29 Bursa'dan dikkat çeken Delta varyantı açıklaması! ''Bu bir uyarı'' (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'dan dikkat çeken Delta varyantı açıklaması! ''Bu bir uyarı'' (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı son verilere göre, vaka sayısı 5 bin 809, vefat sayısı ise 65 oldu.

Aşılama süreci tüm hızıyla devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 18 yaşından gün almış herkesin, aşı randevusunun açılacağını bildirdi.

"BU BİR UYARI" 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji bölümünden Doç. Dr. İmran Sağlık, "Aşıyla ilgili sevindirici ve umut verici gelişmeler oldu. Özellikle Biontech aşısı ülkemizde uygulanmaya devam ediyor. Aşının koruyuculuğunun daha yüksek olması ve hastalığın neredeyse sıfıra yakın düşmesi bizim için çok güzel oldu. Aşıda yaş ortalaması gün geçtikçe düşüyor. Aşı için uzun kuyrukların oluşması gerçekten güzel gelişmeleri beraberinde getiriyor. Ülkemizde bu kadar yoğun aşılama yapılıyorken, personelin yeterli sayıda olmaması hizmeti aksatmayacaktır. Yasakların kalkması ve aşılama programının başlaması, normalleşme sürecini daha da hızlandıracaktır, fakat pandemi hala devam ediyor. Bütün bu iyi gelişmelere rağmen pandemi henüz sonlanmadı" dedi.

Sağlık, "Vaka sayıları azaldı, ama hala günlük 5 bin civarında vaka sayısı var. İzolasyon önlemleri gevşetilse bile kontrolü elden bırakmamalıyız. Maske, mesafe, hijyen ve sosyal izolasyon kurallarını uygulamaya devam etmeliyiz. Özellikle aşı olan kişilerin, aşılama sonrasında büyük bir rehavete kapılıp, bana hiçbir şey olmaz mantığından çıkmalıyız. Bu sadece vaka sayılarını artırır. Yaz sezonunda yaşanacak olan hareketlilik ise hem varyant hem de mutasyonun hızla yayılmasına sebep olacaktır. Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının aşılara karşı dirençli olma olasılığını da unutmamak lazım. Delta varyantının ülkemize gelmesi vaka sayılarında etkili olabilir. Bu bir uyarı. Biz aşıya ya da kurallarının kaldırılmasına güvenerek pandemi bitti algısına kapılmamalıyız. Yeni varyantların ortaya çıkabileceği ve bunların aşıya karşı nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz. Tedbiri elden bırakmamalıyız" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.24 09:05 - Son Güncellenme: 2021.06.24 09:31 - Sema Üstüntaş-pasif
A