Bursa'dan Büyükorhan'a 35 km'lik tren yolu geliyor (ÖZEL HABER)

Bursa'dan Büyükorhan'a 35 km'lik tren yolu geliyor (ÖZEL HABER)

Bursada Bugün yönetimi Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz'ı makamında ziyaret etti. Göreve gelmesinin ardından yaptığı çalışmaları ve Büyükorhan ile ilgili planlarını anlatan Başkan Ahmet Korkmaz, yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

2019.08.08 09:52 - Son Güncellenme: 2019.08.08 10:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'dan Büyükorhan'a 35 km'lik tren yolu geliyor (ÖZEL HABER)
04:20 Bursa'dan Büyükorhan'a 35 km'lik tren yolu geliyor (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'dan Büyükorhan'a 35 km'lik tren yolu geliyor (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - KAAN VARDAR / BURSADA BUGÜN

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, 2.5 yılda ilçedeki altyapı sorununu ortadan kaldırmak istediklerini ifade etti. Bursa'nın 17 ilçesi içinde en çok borcu bulunan belediye olduklarının altını çizen Korkmaz, "Alternatif turizmin adresi olan Büyükorhan'ın keşfedilmesi gerekiyor" diye konuştu.


Türkiye'nin en büyük yerel internet portalı BursadaBugün'ün yönetim kadrosu ve çalışanları, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen belediye başkanlarına 'hayırlı olsun' ziyaretlerini sürdürüyor. Ekip şehrin dağ ilçelerinden Büyükorhan'ın yeni Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz'ın konuğu oldu.

Başkan Korkmaz'ın makamında gerçekleştirilen ziyarette BursadaBugün İcra Kurulu Başkanı Ferdi Yılmaz, Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir, Genel Koordinatör Hasan Yalçın, köşe yazarları Aysın Komitgan ve Mehmet Ali Ekmekçi, Radyo ve TV Sorumlusu Kaan Vardar ile muhabir Banu Şen hazır bulundu. Ferdi Yılmaz, Büyükorhan ilçesinin turizm anlamında değerlendirilebileceğini kaydetti.



ZORA TALİP OLDUK

2019 yılında başkanlığa seçilmenin cazip olmadığı esprisini yapan Ahmet Korkmaz, "2014-2019 döneminde daha cazip olurdu. Yerel yönetimler için zor bir dönem. Biz zora talip olduk. Pişman olmuyor değilim ama mücadele etmeyi seven bir insanım. Büyükorhan Belediyesi olarak borç anlamında 17 ilçede birinciyiz. İlçe Teşkilat Başkanı ve meclis üyeliğindeki tecrübeliyim" dedi.

İHTİYAÇ RAPORU HAZIR

İlçenin eksikleri anlamında önlerinde önemli bir raporun bulunduğuna vurgu yapan Korkmaz, "Büyükşehir belediyemizin de ciddi bir desteği var. Destekler olmasa biz yetersiz kalırız. İlçemizde 3'ü merkez olmak üzere bulunan 43 mahallemizin ihtiyaç tespitlerini yaptık. Bir hizmet döneminde 6 sulama göleti Bursa'da yoktur zaten Türkiye'de de çok bulamazsınız" açıklamasını yaptı.

ALTYAPI SORUNU BİTECEK

Seçim öncesinde 2.5 yılda Büyükorhan'da altyapı problemi diye bir şey bırakmayacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Ahmet Korkmaz, bölgeyi kalkındırabilecek en önemli proje olarak gördükleri kırsal turizmle ilgili de çalışmalar gerçekleştireceklerini vurgularken, " Büyükorhan alternatif turizm anlamında keşfedilmedik bir yer. Doğru yatırımcılarla güzel şeyler yapacağız" dedi.

TURİZM İÇİN İMAR PLANI

İlçenin 5 yayla, 2 de mağaraya sahip olduğunu ifade eden Korkmaz, " Oksijen problemi de yaşanmıyor bu mağaralarda. Her şeyden önce turizm imar planına ihtiyacımız var. Tanıtım konusunda problemimiz yok. En önemli geçim kaynağımız hayvancılık. Cuma pazarının olduğu alana bu konuyla ilgili proje yapacağız. Bu atılımları gerçekleştirebilirsek tersine göç başlayacak" diye konuştu.

TREN SEFERLERİ YAPILACAK

Büyükorhan'da Bursa'nın içinden geçen tek tren yolunun ve istasyonunun bulunduğunu söyleyen Ahmet Korkmaz, "Şehrin karayolunu, tren taşımacılığıyla buluşturmak adına sarp 35 kilometrelik bir yolumuz var. Ulaştırma Bakanı'yla görüştüm. Karayoluna ağına ekletebilirsek bütün köylerimizde canlılık olacak ve tren yeniden harekete geçecek. 5 yılda bu işler tamamlanacaktır" diye konuştu.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.08 09:52 - Son Güncellenme: 2019.08.08 10:18 - HABER MERKEZİ
A