Bursa'daki tarihi ipek fabrikası ihmal kurbanı mı?
Dün akşam saatlerinde Osmangazi İlçesi Hamzabey Mahallesi'nde bulunan tarihi ipek fabrikası alevlere teslim olmuştu. Mahallede büyük bir korkuya neden olan olaydan sonra Bursada Bugün ekibi olarak mahalleli ve muhtar ile görüştük. Mahalleli yanan tarihi fabrikanın madde bağımlıları ve hırsızlar tarafından talan edildiğini belirtirken Muhtar Şaban Güven, yer sahibi ve emniyeti defalarca bilgilendirmesine rağmen önlem alınmadığından yakındı.
2022.08.16 14:23 - Son Güncellenme: 2022.08.16 14:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'daki tarihi ipek fabrikası ihmal kurbanı mı?
ERCAN ÇALIŞIR - MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN
Hamzabey Mahallesi'nde bulunan tarihi ipek fabrikası, madde bağımlılarının kurbanı mı oldu?

YANGIN VATANDAŞIN EVİNE SIÇRADI
Dün akşam tarihi fabrikada çıkan yangın, hemen arka tarafında bulunan atıl durumdaki bir eve sıçradı. Evin sahibi Eray Arit, "Asıl zararı biz gördük. Beton binanın ortasından alevler çıktığını gördük. Ahşap ranzaların bulunduğu binada çıkan yangın diğer 5 katlı binaya sıçradı. Alevler yükseldi, itfaiye geldi. Bir baktık ki bizim binanın çatısı tutuştu. Evimiz kullanılmıyordu. Canımız kurtuldu, ona seviniyoruz. Yangın çok seri bir şekilde büyüdü. O binaya giren çıkan belli değil. Bizim de kapımızı çaldılar. Önlem için duvar ördürdük. Beton binada günlerce kalıp madde kullanıyorlar. Yangının orta kattan başladığını gördük. Muhtemelen onlardan biri bilerek ya da bilmeyerek bu yangını çıkardı. Yetkililer bu evin yıkılacağını söylediler. Oturduğumuz evin camları sıcaklıktan çatladı" diye konuştu.

"MADDE BAĞIMLILARI YAKTI"
Mahalle sakinlerinden Fatma Çiftçi, "Bu evlerde madde bağımlıları kalıyor. Hırsızlık yapıyorlar. Kapıları, pencereleri söküyorlar. Bir kere kendim yakaladım. Yanan binadan her seferinde kiremit çalınıyordu. Ondan sonra yaktılar. Eminim ki madde bağımlıları yaktı. Sadece o yanan bina değil, burada bulunan birçok evde yatıp kalkıyorlar. Bu evin de yıkılmasını istiyorum. Ne ararsan var bu evde. Çalıp, satıyor ve para kazanıyorlar. 2 senedir bu mahallede böyle şeyler yaşanıyor. Yabancı uyruklular da dadanıyor. Hemen yan tarafta evim var. Sürekli hırsızlık girişiminde bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

"YER SAHİBİ VE EMNİYETİ UYARDIK"
Hamzabey Mahallesi Muhtarı Şaban Güven, "Yer sahiplerini birçok kez uyardım. Yerinizi madde bağımlıları, hırsızlar talan ediyor dedim. Fabrikanın yanmasına çok üzüldük fakat yeşil alan ve sokaklarımızda bulunan evlere sıçramamasına sevindik. Yer sahibi, emniyet ve belediye inşallah bundan sonraki süreçte önlem alır ve mahalle sakinlerini bu çileden kurtarır" diye belirtti.


