Bursa'daki hamam faciasında flaş gelişme!

Bursa'daki hamam faciasında flaş gelişme!

Bursa Kestel'de 1 kişinin zehirlenip yaşamını yitirdiği Tarihi Şifa Hamamı'nın işletmecisi ve oğlu gözaltına alındı.

2018.12.16 16:18 - Son Güncellenme: 2018.12.16 16:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'daki hamam faciasında flaş gelişme!
02:28 Bursa'da tarihi hamamda facia: 1 ölü, 3 yaralı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da tarihi hamamda facia: 1 ölü, 3 yaralı

01:37 Bursa'da tarihi hamamda facia: 1 ölü, 3 yaralı -2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da tarihi hamamda facia: 1 ölü, 3 yaralı -2

Bursa'da kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından 1 kişinin zehirlenip yaşamını yitirdiği, Kestel Tarihi Şifa Hamamı'nın işletmecisi Osman Doğan ile aynı zamanda hamam çalışanı olan, hastanede tedavisi tamamlanan oğlu Ahmet Faruk Doğan, gözaltına alındı. Baba ile oğlunun emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

OLAY

Edinilen bilgiye göre Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesinde sabah saatlerinde Kestel Tarihi Şifa Hamamı'da giden aralarında bir operatör doktorun da bulunduğu 4 kişi kurnaların bulunduğu hamamın iç kesiminde yıkanmaya başladı. Hamamda suyu ve içerisini ısıtmak için yakılan kazandan lodosun etkisiyle geri gelip içeriye yayılan karbonmonoksit gazı 4 kişiyi zehirledi.

İçeride hamam görevlisi tarafından baygın halde bulunan Dr. Osman Onay, Harun Atalay, Ahmet Faruk Doğan ve Habip Doğan isimli vatandaşlar olay yerine gelen 112 ambulanslarıyla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kestel'de esnaf olduğu öğrenilen Habip Doğan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dr. Osman Onay'ın da durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Doğan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Morguna gönderildi. Hamamda inceleme başlatan polis olayla ilgili tahkikatı sürdürüyor. 

Kestel İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, "Şu anda gaz zehirlenmesi olarak görülüyor ama sebepler araştırılıyor. Yaralı olan vatandaşlarımızı kurtarmak için doktorlar gereken müdahaleyi yapıyor. Temennimiz onların sağlığına hemen kavuşması. Vefat eden kişinin ailesine de baş sağlığı diliyorum. Emniyet güçlerimiz gerekli olan incelemelerine devam ediyor. Doktorun durumu ciddi. Onun da tedavisi sürüyor" diye konuştu. 

GÖBEK TAŞINDA KESE YAPTIRMAYI BEKLERKEN ZEHİRLENDİLER

Kestel ilçesindeki Tarihi Şifa Hamamı'na giden Dr. Osman Onay, Habip Doğan ve Harun Atalay'ın kese yaptırmak için göbek taşında yatarken, içeriyi ısıtmak amacıyla yakılan kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi. Görgü tanığı manav Arif Ferik, hamam çalışanı Ahmet Faruk Doğan'ın, hamamdaki 3 kişiye kese yapmak için içeri girdiğini belirterek, "Ahmet Faruk kese için hamama girerken, yanında 11 yaşındaki kardeşi de vardı. Çok geçmeden dışarı çıkan kardeşi, ağabeyinin düşüp bayıldığını söyleyip yardım istedi. İhbar üzerine 3 ambulans geldi, zehirlenenleri hastaneye götürdü" dedi. 

Habip Doğan'ın hayatını kaybettiği olayda zehirlenen Harun Atalay, Ahmet Faruk Doğan ve Dr. Osman Onay'ın hastanede tedavileri sürerken, Dr. Onay'ın her pazar sabahı hamama gelip 2 saat kaldığı bildirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.16 16:18 - Son Güncellenme: 2018.12.16 16:24 - HABER MERKEZİ
A