Bursa'daki devlet okulları eğitime hazır mı? (ÖZEL HABER)

Bursa'daki devlet okulları eğitime hazır mı? (ÖZEL HABER)

Okullarda yüz yüze eğitim başlamadan önce herkesin aklını kurcalayan tek soru, okulların eğitime hazır olup olmadığı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde, okulların eğitime hazırlık çalışmaları hakkında konuşan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, ''6 Eylül'de öğrenciler okula başlıyor. Biz de okulları gezdik ve hiçbir hazırlığın olmadığını gördük. Okullarda maske dışında herhangi bir hazırlık yok. 50 kişilik sınıflarda, salgının nasıl kontrol edileceğini merak içerisinde bekliyoruz. Temizlik personelleri henüz işe başlamadı. Biz bu sorunu her yıl yaşıyoruz. Bu yıl, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı, temizliğe daha çok önem verilmeli ve son güne kadar bırakılmamalıydı'' dedi.

2021.09.02 08:42 - Son Güncellenme: 2021.09.02 10:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'daki devlet okulları eğitime hazır mı? (ÖZEL HABER)
02:35 Bursa'daki devlet okulları eğitime hazır mı? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki devlet okulları eğitime hazır mı? (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

1 buçuk yıl ara verilen yüz yüze eğitim, 6 Eylül'de tekrardan başlıyor.

''OKULLARDA MASKE DIŞINDA HERHANGİ BİR HAZIRLIK YOK''

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, ''Yaptığımız gözlemler sonucunda, okulların yeni döneme hazır olmadığını gördük. Sanki salgın yokmuş ve hiç yaşanmamış gibi yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 6 Eylül'de öğrenciler okula başlıyor. Dün itibariyle öğretmenler de görevlerinin başına geçti. Biz de okulları gezdik ve hiçbir hazırlığın olmadığını gördük. Okullarda maske dışında herhangi bir hazırlık yok. En büyük sorun, derslik. 50 kişiyi geçen sınıf mevcutları var. Nilüfer ilçesindeki okullarda bile az olan sınıf mevcutları, 40 kişiye kadar ulaştı. Osmangazi ilçesinde bulunan lise ve ortaokullarda ise yaklaşık 50 kişilik sınıflar oluşturulmuş. Öğrenciler, haftanın 5 günü okula devam edecekler. 50 kişilik sınıflarda, salgının nasıl kontrol edileceğini merak içerisinde bekliyoruz'' dedi.

Toy, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Temizlik personelleri henüz işe başlamadı. Biz bu sorunu her yıl yaşıyoruz. Bu yıl, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı temizliğe daha çok önem verilmeli ve son güne kadar bırakılmamalıydı. Şu an, okullarda hijyeni sağlayacak herhangi bir personel istihdamı gerçekleştirilmedi. Zaten okulların kadrolu hizmetli personelleri de yok. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yapılacak olan personel dağılımının, şimdiye kadar çoktan olması gerekiyordu. Pazartesi günü okullar açıldığında, öğrencilerimize sağlıklı ve güvenli bir ortamı sunabilmemiz için böyle olması lazım. Toplamda 1 buçuk yıl gibi bir dönemi kaybettik. Bunun yeniden telafi edilebilmesi için ciddi bir hazırlığın içinde olmayı bekliyorduk. Okulları gezdik, ama bir hazırlık gözlemleyemedik. Velilerin endişeleri var. Bizler de kaygılıyız. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığını koruyabilecek miyiz? Artık, bir gün bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Salgın döneminde, eğitim alanında çok büyük bir tahribat yaşandı. Henüz salgın tam olarak kontrol altına alınmış değil. Vaka sayıları yükselir mi, yeniden kapanma olur mu? Kapanma olursa okulları açık tutabilmenin yollarını arayabilir miyiz? Bu konularda endişelerimiz var. Acilen önlem olarak; öğretmen ataması, derslik ve yardımcı hizmetli personeli konuları dikkate alınmalı. Şu an havalar sıcak olduğu için camlar açık olacaktır. Bir süre sonra havalar soğuduğunda ise havalandırma sistemiyle de ilgili bir çalışma olmadığı için yeniden kaygılarımız başlayacak.''

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.02 08:42 - Son Güncellenme: 2021.09.02 10:00 - HABER MERKEZİ
A