Bursa'daki define faciasında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Bursa'daki define faciasında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Gürmüzlü mahallesi kırsalında meydana gelen olayda define aramak için yaklaşık 5 metre derinlikteki mağaraya giren 3 kişi oksijen zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

2024.04.18 10:34 - Son Güncellenme: 2024.04.18 13:54 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa'daki define faciasında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Olay bu sabah saatlerinde İznik ilçesi Gürmüzlü mahallesi yakınlarında meydana geldi.

Alınan bilgilere göre Kocaeli'nin Gölcük ilçesinden define aramak için Gürmüzlü kırsalında ki kayalık bir bölgeye gelen 42 yaşındaki  Okan Ö.  babası 68 yaşındaki Tevfik Ö. ve İznik'ten geldiği öğrenilen  38 yaşındaki  İbrahim E. isimli  3 kişiden haber alamayan yakınları durumu Jandarmaya bildirdi.

Sabah saatlerinde bölgeye giden Jandarma ve Arama Kurtarma ekipleri bölgede bir kayalık alanda ki 5 metrelik çukurun girişinde bir kişinin cansız bedenine ulaştı.

Arama çalışmalarını aynı yerde yoğunlaştıran ekipler diğer iki kişininde cansız bedenini kısa bir süre sonra tespit etti.

3 kişinin cansız bedeni olay yerine gelen OYİ, JAK, AFAD, İtfaiye ve 112 Sağlık Ekipleri tarafından bulundukları yerden çıkartılırken, şahısların ilk belirlemelere göre oksijen zehirlenmesi nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Yaşanan define faciası ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İznik Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

CESETLERİ EĞİTİMLİ KÖPEKLER BULDU

Öte yandan arama-kurtarma operasyonunu İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur bizzat yönetirken, mağaradaki 2 kişinin cansız bedenlerine, jandarmanın iz-takip köpeği 'Meftun' ile arama-kurtarma köpeği 'Damga' ile ulaşıldı. Cenazeler Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından mağaradan çıkarıldı. Girişteki cansız bedenin Tevfik Özdemir'e, mağaranın içinde bulunan cenazelerin ise Okan Özdemir ile İbrahim Ergün'e ait olduğu belirlendi.

Tevfik Özdemir ile oğlu Okan Özdemir'in Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, İbrahim Ergün'ün İznik'te toprağa verileceği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.18 10:34 - Son Güncellenme: 2024.04.18 13:54 - FATİH MISIR
A