Bursa'daki bu okulun en genç öğrencisi 67, en yaşlısı 87 yaşında

Bursa'daki bu okulun en genç öğrencisi 67, en yaşlısı 87 yaşında

Bursa'nın Keles ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursu öğrencileri ile dikkat çekiyor. En gencinin 67 en yaşlısının ise 87 yaşında olduğu kursta, okuma yazma öğrenmek isteyen nineler torunlarının teknoloji aşkından şikayet ediyor. 

2018.09.18 11:18 - Son Güncellenme: 2018.09.18 11:20 - Bursa Bölge
A
Bursa'daki bu okulun en genç öğrencisi 67, en yaşlısı 87 yaşında

İlçe Milli eğitim Müdürlüğü okuma yazma seferberliği kapsamında Baraklı İlkokulu'nda 1. ve 2. kademe okuma yazma kursu açtı. Keles Halk Eğitimi Merkezince açılan kursa Keles İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Narin, Belediye Başkanı Mehmet Teke, Halk Eğitim Merkezi Nafiz Gökçek ve kursiyerler katıldı. 

Kursun açılışında en çok dikkat çeken şey ise kursiyerlerin yaş grupları oldu. Okuma yazma öğrenmek için kursa başvuran öğrencilerin hepsinin 65 yaş üzeri olmasıyla ilgili konuşan kurs eğitmeni Hasan İlker Akalın, "En küçük öğrencim 67, en büyük öğrencim ise 87 yaşında. 75 yaşındaki teyzelerimiz çok hızlı bir şekilde 1. kademeyi tamamlayarak 2. kademeye geçti. En kısa zamanda 2. kademe eğitimlerimiz de başlayacaktır" dedi. 

İlerleyen yaşlarına rağmen okuma yazma hevesleri ile göz dolduran kursiyerler kendilerine yöneltilen 'Evde nasıl çalışıyorsunuz' sorusuna verdikleri cevapla ise herkesi güldürdü. Evde torunları ile sürekli kavga ettiklerini ifade eden kursiyerler, "Biz gördüğümüzü yazmaya çalışıyoruz bilemediğimizi soruyoruz, onların ellerlinde birer telefon, hiç bakmıyorlar" şeklinde sitem ettiler. 

Belediye Başkanı Mehmet Teke kursiyerlerin gayreti karşısında hayranlığını gizlemeyerek bütün öğrencilerin ellerinden öptü. Keles Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Gökçek ise okuma yazma seferberliği kapsamında çalışmalarının devam edeceğini ve isteyen herkesi okur yazar yapana kadar durmayacaklarını kaydetti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.18 11:18 - Son Güncellenme: 2018.09.18 11:20 - Gülcan Tekin
A