"Bursa'daki Belediye Otobüs İşletme arazisi kişiye özel ranta çevrildi"

"Bursa'daki Belediye Otobüs İşletme arazisi kişiye özel ranta çevrildi"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan Acemler'deki Otobüs İşletme sahasıyla ilgili ihale mahkeme tarafından iptal edilmişti. Bu kararın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu plan değişiklikleri, "Mahkeme kararı aşılmaya mı çalışılıyor?" sorusunu gündeme getirmişti! Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısındaysa o arazide yapılaşmaya vize çıktı!

2015.07.29 10:03 - Son Güncellenme: 2015.07.29 10:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Bursa'daki Belediye Otobüs İşletme arazisi kişiye özel ranta çevrildi"
00:53 Bursa'da otobüs işletme sahasındaki plan değişiklikleri gündemde!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da otobüs işletme sahasındaki plan değişiklikleri gündemde!

Konuyu gündeme taşıyan MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, yaptığı açıklamada, "Defalarca plan değişikliğine gidilerek mahkeme kararı yok sayilmaya çalışılan, Kamu Ortaklığı Payı ve Osmangazi Belediyesi'nin haklarını ortadan kaldıran plan notlarını zorlayarak, emsal artışlarini alıcı sirket lehine artırarak, Mezarlıklar Müdürlüğünü yeşil alan olarak gösteren dosya emri vaki olarak Büyükşehir Belediyesi Meclisinde AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilerek, Belediye Otobüs İşletme arazisinin satışının önündeki engellerin aşılması gerçekleşmiştir. Ticaret, konut, turizm alanında yapılaşmanın önü açılarak kamu arazisi kişiye özel ranta çevrilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Meclisi'nde yapılan son plan değişikliğinde zemin altı inşaat alanı emsal dışı bırakıldı. İnşaat kodu İzmir yolu alındı. Kat alanının yüzde 20'si kadar balkon alanı emsale dahil edilmedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan Acemler'deki Ulaşım Daire Başkanlığı'nın da içinde bulunduğu otobüs işletme sahasının satışıyla ilgili ihale Tarihi Belediye Binası Encümen Salonu'nda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın başkanlığında yapılmış ve encümen üyelerinin de katıldığı ihalede en iyi teklifi B Plas Bursa Plastik Metal İnşaat Enerji Madencilik Jeotermal ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi vermişti. İki parsel halinde yapılan satışta 1.675,36 metrekarelik 2401 ada 1 parsel 3 milyon 900 bin TL, 35.944,80 metrekarelik 2401 ada 2 parsel ise 49 milyon 100 bin TL'den satılmıştı.

Arazinin satışı kamu adına istimlak edilen arazinin daha sonra özel mülkiyete satılamaz maddesi başta olmak üzere diğer gerekçeler ile mahkeme kararıyla iptal edilmişti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.07.29 10:03 - Son Güncellenme: 2015.07.29 10:34 - HABER MERKEZİ
A