Bursa'daki bayram ziyaretinden dönüyorlardı! Makas terörünün faili yakalandı

Bursa'daki bayram ziyaretinden dönüyorlardı! Makas terörünün faili yakalandı

TEM otoyolu Harp Akademileri Tüneli'nde otomobil ile "makas" atarak önünde seyreden hafif ticari araca çarpan ve 3'ü çocuk 4 kişinin ölümüne sebep olan suç makinesi sürücü ile yanındakini kaçıran şahıslar, İstanbul polisince Bağcılar'da yakalandı. Sürücünün yanında oturanın babası olduğu öğrenilen şahıs adliyeye sevk edilirken, kazayla ilgili detaylarda ortaya çıktı.

2019.06.09 15:10 - Son Güncellenme: 2019.06.09 16:48 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bursa'daki bayram ziyaretinden dönüyorlardı! Makas terörünün faili yakalandı
00:25 Bursa'dan aile ziyareti için gitmişlerdi! Makas teröründe can verdiler

İLGİLİ VİDEO

Bursa'dan aile ziyareti için gitmişlerdi! Makas teröründe can verdiler

TEM otoyolu Beşiktaş Harp Akademileri Tüneli Edirne istikametinde dün saat 02.00 sıralarında meydana gelen kazada, içerisinde Abdülsamet T.'nin de olduğu 34 RJ 5171 plakalı otomobille seyir halinde olan Yusuf A. araçların arasında "makas" atmaya başlamış, sürücü tünele girdiği esnada önünde seyreden ve Bursa'da aile ziyaretinden dönen 14 kişinin bulunduğu hafif ticari araca çarpmıştı. Kaza sonucu kontrolden çıkarak bariyerlere çarpan hafif ticari aracın içerisindeki Seyhan Özçelik ve çocukları Hiranur (9) ve Musap (9) ile Yusuf Eray (8) hayatını kaybetmiş, 2'si ağır olmak üzere 10 kişi de vücudunun çeşitli yerlerden yaralanmıştı. 

MAKAS ATAN SÜRÜCÜ YOLDA ÜZERİNDE İNEREK KAÇMIŞ 
Olayın ardından çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemelerin ardından polis, araçtaki şahısların Yusuf A. (23), Abdülsamet T. (29) ve Merve Ş. (17) olduğu tespit edildi. Polis ekiplerinin dün geceden bu yana sürdürdüğü fiziki ve teknik çalışmalar sonucunda şahısların sabaha karşı Selman U. ve Murat Ş. tarafından otomobil ile Antalya'ya kaçırıldığı belirlendi. Buraya kaçtığı tespit edilen şahısların peşine düşen polis, Burdur'a kaçan şahıslar Abdülsamet T., Selman U. ve Murat Ş.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Araçla makas atarak kazaya sebep olan sürücü Yusuf A.'nın ise yol üzerine inerek başka bir yere kaçtığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan Abdülsamet T., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken yanındaki diğer 2 şahıs ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Abdülsamet T.'nin Burdur'a kaçarken ağabeyi Ahmet T.'nin kimliğini aldığı ve bununla birlikte yakalandığı belirlendi. 

BEYKOZ'A YEMEĞE GİDİP ALKOL ALMIŞLAR 
Öte yandan kazadan hemen sonra Yusuf A. ve Abdülsamet T.'yi arkalarından takip ederek kendi aracına bindirip kaçıran baba Mehmet T., polis ekipleri tarafından Bağcılar'da gözaltına alındı. Beşiktaş Asayiş Büro Amirliğine götürülen şahıs, burada verdiği ifadesinde, Beykoz'a yemeğe gittiklerini ve Yusuf A. dahil alkol aldıklarını ve kaza yaşandıktan sonra şoka girdiklerini, bu yüzden oğlunu, Yusuf A.'yı ve Merve Ş.'yi aracına alarak kaçırdığını söylediği öğrenildi. İşlemleri tamamlanan baba Mehmet T. adliyeye sevk edildi. 

7 ŞÜPHELİYE İŞLEM YAPILDI, YUSUF A. ARANIYOR 
Diğer yandan Yusuf A.'nın kullandığı otomobilin kiralık olduğu ve aracı kiralayanın ise Bahçeşehir Ispartakule'deki evine yapılan operasyonda gözaltına alınan Fatih İ. olduğu belirlendi. Evinde suç unsurları bulunması nedeniyle küçük yaştaki Fatih İ.'nin Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildiği öğrenildi. Kazayla ilgili Yusuf A.'ya yardım ve yataklık yapanlar dahil 7 şüpheliye işlem yapıldı. Bunlardan 4'ünün serbest bırakıldığı öğrenildi. Makas atan otomobili kullanan Yusuf A. ise halen aranıyor. 

"AZAD" VE "UMUT" KOD ADINI VERMİŞ 
Ayrıca kazaya karışan ve karışanlara yardımcı olan 7 kişinin "hırsızlık", "adam kaçırma", "nitelikli yağma" ve "uyuşturucu madde kullanmak" gibi suçlardan emniyette çok sayıda kaydı olduğu, şahısların hırsızlık çetesi üyesi oldukları da belirlendi. Şahıslardan Abdülsamet T.'nin bazı suçlardan aranmasının olduğu ortaya çıkarken makas atan araçta bulunan Merve Ş.'nin olaydan sonra polis verdiği ifade de Yusuf ile Abdülsamet'in adlarını yakalanmaması için "Azad" ve "Umut" kod adı verdiği bilgisine ulaşıldı. 

İstanbul ve Burdur polisi makas atarak 3'ü çocuk 4 kişinin ölümüne neden olan Yusuf A.'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. 

HAYATINI KAYBEDENLER TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ü Muş'un Hasköy ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Dün akşam saatlerinde Bursa'daki bayram ziyaretinden İstanbul'a dönmekte olan 33 CNT 40 plakalı hafif ticari araç ile "makas atarak" ilerlediği iddia edilen 34 RJ 5171 otomobil çarpışmıştı. Olayda eski AK Parti Hasköy İl Genel Meclisi Üyesi Fetullah Akçil'in kızı Seyhan Özçelik ve 2 torunu ile bir akrabaları hayatını kaybederken, 10 kişi ise yaralanmıştı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi cenaze aracı ile Muş'un Hasköy ilçesine getirilen Hiranur Özçelik (9) ve Yahya Özçelik (8) ile anneleri Seyhan Özçelik, binlerce kişi tarafından gözyaşları arasından Hasköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Öte yandan aynı aileden olan akrabaları Yusuf Eray'ın (8) ise Bitlis'in Güroymak ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel ise olayın Hasköy'ü büyük yasa boğduğunu ve derin üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Tek tesellilerinin kazaya sebebiyet veren caninin yakalanması olduğunu ifade eden Başkan Karayel, "İlçe olarak büyük üzüntü içerisindeyiz. Dün meydana gelen elim kazada 4 masum can hayatını hiç yere kaybetti. Tek ümidimiz ve tesellimiz, bir an önce bu caninin güvenlik güçleri tarafından bulunması ve cezasının verilmesidir. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa dilerken, Hasköy ve Akçil ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.06.09 15:10 - Son Güncellenme: 2019.06.09 16:48 - HABER MERKEZİ
A