Bursa'da Zübeyde Hanım'ın portresini kaldırdılar!
Bursa'da 1981'den beri faaliyette bulunan ve 1 ocak 2015 tarihinden itibaren Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne bağlanarak ek hizmet binası olarak hizmet vermeye başlayan Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın doğumevi hastanesi binasının ön cephesinde yer alan simgesel fotoğrafı (portresi) kaldırıldı!
2015.04.15 09:06 - Son Güncellenme: 2015.04.15 11:42 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Yaman KAYA/BURSADABUGUN.COM
Bursa'da 1981'den beri faaliyette bulunan ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne bağlanarak ek hizmet binası olarak hizmet vermeye başlayan Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'ne ek hizmet binası tabelasının asılmasının ardından dün de doğumevi hastanesinin ismini almış olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın doğumevi hastanesi binasının ön cephesinde yer alan simgesel fotoğrafı (portresi) kaldırılarak yerine " Sağlık Bakanlığı" tabelası asıldı.
Portrenin kaldırılması vatandaşların tepkisini çekti.
Sosyal medyada da eleştirilere neden olan uygulamaya ilişkin vatandaşlardan;
"Yarın Yeni Şafak'ta İsmet İnönün kaldırdığına dair belge yayınlarlar.
Bursa'da önce Tophane'deki " Şehitler Anıtı"nı kaldırmışlardı, sonra valilik binasından TC'yi kaldırdılar fakat tepki üzerine TC'yi yeniden eklediler. Şimdi de Zübeyde Hanımın portresini kaldırdılar, yarın da hastaneden Zübeyde Hanım'ın adını siler bunlar. Aşama aşama düşüncelerini gerçekleştiriyorlar, toplumdan etkili bir tepki gelmeyince de bu konuda faaliyetlerini sürdürüyorlar.
Karşı dursak da adamlar, dünyanın saygı duyduğu bir lideri tasfiye etmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Yıkmak kolay belki fakat kurabilmek bir deha gerektirir ama onlar çapulcu ve miras yedi" yorumları geldi.

İLGİLİ GALERİ