Bursa'da Zekâ Oyunları Süper Ligi başladı
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Zekâ Oyunları Süper Ligi'nin açılış töreni, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.
2025.01.16 15:24 - Son Güncellenme: 2025.01.16 15:24 - Eğitim - BÜLTEN
"Oyun Dostluğu Güçlendirir" sloganıyla yola çıkan Zekâ Oyunları Süper Ligi, 9 ilçeden 97 ilkokul, 56 ortaokul ve 183 öğretmenin rehberliğinde 5 ay boyunca devam edecek. Etkinlik, Müdürlüğümüze bağlı Resmi Temel Eğitim kurumlarında görev yapan 183 gönüllü öğretmenin danışmanlığında düzenlenecek.
Bu süreçte, 1.224 ilkokul ve ortaokul öğrencisi her ay düzenli olarak yarışmalara katılacak. Ayrıca, etkinlik sayesinde dolaylı olarak 15.000 öğrenciyle etkileşim sağlanması hedefleniyor.
Zekâ Oyunları Süper Ligi, Öğrencilerin Kişisel ve Sosyal Gelişimine Katkı Sağlıyor
Öğrencilerin hem bireysel hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlayan Zekâ Oyunları Süper Ligi, öğrencilere problem çözme alışkanlıkları kazandırmayı, stratejik yeteneklerini geliştirmeyi ve sosyal becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor.
Ayrıca, öğrencilerin kendilerini ifade etme becerilerini pekiştiren Zekâ Oyunları, dostluk ilişkilerini güçlendirmelerine ve iletişim becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Etkinlik, fair-play (dürüst oyun) kuralları çerçevesinde rekabet etmeyi öğretirken, yarışmanın yalnızca kazanmak ya da kaybetmekten ibaret olmadığını da vurguluyor. Öğrenciler, etkinlik süresince ders dışı zamanlarını verimli geçirecek ve öğretmenlerinin rehberliğinde planlı bir şekilde elde edecekleri kazanımlar sayesinde önemli yaşam becerileri kazanacaklar.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:01
-
07:21
-
03:31
-
00:08
-
00:21
En Çok Okunanlar
- Bursa'nın o ilçesinde okullar tatil!
- Bursa'da bazı ilçelerde okullar tatil edildi!
- Bursa Büyükorhan'da okullar tatil edildi
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Bursa'da depreme dayanıksız 7 okul daha...
- Bursa'da kar nedeniyle şarampole...
- Bursa'nın yeni nüfusu belli oldu! Artış...
- Bursa'da alıkoyup 30 bin TL fidye...
- Uludağ'a çıkmak için 300 kilometre yol...
- Bursa'da yarın okullar tatil mi?
- Bursa'da yaban domuzu yavruları...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Valilikler peş peşe duyurdu! Okullar tatil...
- Bursa'da tarihi sikkeleri internet...
- Tüyler ürperten olay! Görenler 'Kıyamet...