Bursa'da yürekleri ağızlara getiren gösteri

Bursa'da yürekleri ağızlara getiren gösteri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark'ta düzenlenen Cambazhane Şenliği'nde dünyaca ünlü ip cambazı Zavur İskenderoğlu gösterisiyle nefesleri kesti.

2011.08.15 09:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yürekleri ağızlara getiren gösteri

Atlas Sirki'nin gecede 4 gösteriyle konuklarını ağırladığı Cambazhane Şenliği'nde vatandaşlar keyifli dakikalar yaşadı. Vatandaşların ilgiyle izlediği sirkte, dünyaca ünlü ip cambazı Zavur İskenderoğlu'nun gösterisi nefesleri kesti. İp üzerinde ustalıkla duran, yürüyen, zıplayan ve bisiklet kullanan İskenderoğlu, 'İskenderoğlu Dönüşü' adını verdiği özel şovuyla da ip üzerinde taklalar atarak yürekleri hoplattı.
Geleneksel seyirlik sanatların canlandırılması adına gösterilerini sürdürdüklerini belirten Atlas Gösteri Topluluğu sanatçıları, ateşbaz gösterileriyle de izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade eden Atlas Gösteri Topluluğu Kurucusu Servet Yalçın, bu işin okulunu yakında Bursa'da kuracaklarını söyledi. Gençlerin ve çocukların bu işe çok meraklı olduklarını ve bu mesleği öğrenmek istediklerini ifade eden Yalçın, "Cambazhane Şenliği bize Osmanlı
döneminden kalma bir meslek grubu. Son yüzyılda da dünyaya yayılmış bir kültür. Cambazhane Şenliği Bursa'da gösteri olarak başladı. Türkiye'nin ilk cambazhane mektebini oluşturarak, bu işi hem Türkiye'nin her yerine hem de Bursa'dan dünyaya yaymayı amaçlıyoruz. Burada geleneksel Türk tiyatrosunun önemli unsurları olan ip cambazlığı, ateşbazlık ve akrobasi gibi oyunları gençlerimize öğreteceğiz" diye konuştu. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2011.08.15 09:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A