Bursa'da yaşanan depremin ardından Bursa JMO Başkanı Er'den açıklama

Bursa'da yaşanan depremin ardından Bursa JMO Başkanı Er'den açıklama

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından Bursa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er, Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu.

2024.02.23 16:14 - Son Güncellenme: 2024.02.23 16:19 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa'da yaşanan depremin ardından Bursa JMO Başkanı Er'den açıklama
00:48 Bursa'da deprem! Merkez üssü Gemlik - 4

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da deprem! Merkez üssü Gemlik - 4

00:19 Bursa'da deprem telaşı! O anlar kamerada - 3

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da deprem telaşı! O anlar kamerada - 3

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Gemlik İlçesinde gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki depremin Gençali Fayı üzerinde olduğunu açıklayan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er, "Gençali fayı son 4-5 yıl içerisinde artan 5-5.1'e varan büyüklükte deprem üreten bir fay kolu. Bu aslında Kuzey Anadolu fay hattının orta kolu olarak isimlendirilen bir fay hattı. İznik'ten başlayıp Gemlik, Mudanya'ya ve Karacabey'e doğru ilerleyen bir fay hattı. 4.1 büyüklüğündeki deprem yıllardan beri buralarda oluyor" dedi.

"7 BÜYÜKLÜĞÜNE VARAN DEPREMLER ÜRETTİĞİNİ BİLİYORUZ"

Olası bir büyük Bursa depreminin bu fay hattından da beklenildiğini söyleyen Er, 7 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyelinin olduğunu açıkladı. "Tarihsel kayıtlara baktığımız zaman orta kolun 7 büyüklüğüne varan depremler ürettiğini biliyoruz. Bu fay hattı uzun yıllardır bu büyüklükte bir deprem üretmemiş. Enerji birikiminin olduğu bir fay hattı" diye açıkladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.02.23 16:14 - Son Güncellenme: 2024.02.23 16:19 - CEREN SÜMBÜL
A