Bursa'da yasaklar kalktı, esnaf kepenkleri açtı... (ÖZEL HABER)

Bursa'da yasaklar kalktı, esnaf kepenkleri açtı... (ÖZEL HABER)

Kontrollü normalleşme kapsamında orta risk grubunda bulunan Bursa'da esnaf, uzun bir aradan sonra iş yerlerini açtı. Bursalı birçok esnaf, kontrollü normalleşmeyle ilgili konuştu. Zorlu süreçlerden geçtiklerini dile getiren bir esnaf ise, "Biz ikinci bir yasağı hak ediyoruz. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, fakat bunun ilerisi daha sıkıntılı olacak gibi görünüyor" dedi.

2021.03.05 08:40 - Son Güncellenme: 2021.03.05 10:15 - Bursa Bölge
A
Bursa'da yasaklar kalktı, esnaf kepenkleri açtı... (ÖZEL HABER)
05:47 Bursa'da yasaklar kalktı, esnaf kepenkleri açtı... (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yasaklar kalktı, esnaf kepenkleri açtı... (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Orta riskli grubunda yer alan Bursa'da yasaklar kalktı.

Yasakların kalkmasıyla beraber işletme sahipleri dükkânlarını açtı.

Bursalı esnaf, kontrollü normalleşme süreci ile ilgili Bursada Bugün mikrofonuna konuştu.

"HERKES ADIMLARINI DİKKATLİ ATACAK"

İşlerin ne iyi, ne de kötü gittiğini vurgulayan Bursalı esnaf, "Pandemi şartlarına göre idare eder. Bereket versin karnımız doyuyor. Sezon ortası olduğu için ondan da biraz işlerimiz durgun. Herkes adımlarını dikkatli atacak. Artık yeni bir dünya, yeni bir düzen yok. Belki ileride daha farklı hastalıklar çıkacak. Artık buna ülke olarak hazırlıklı olmamız lazım. Her şekilde tedbirli olmamız gerekiyor" dedi.

"İNSANLAR KORKARAK GELİYOR"

İşlerin durgun olduğunu söyleyen bir diğer esnaf ise, "Çok şükür açıldık. Kiralarımızı karşılamak için idare edeceğiz. İnşallah bu durum biter. Müşterilerimizi görünce her ne kadar mutlu olsak bile insanlar korkarak geliyor. %50 kapasiteyle aldığımız için umarım bugünleri de atlatacağız. Temizliğe dikkat ediyoruz. Gerekli önlemleri alıyoruz, ama %50 kapasite bizim için yeterli değil. Kiralarımız çok yüksek ve karşılaması da zor. Mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"KOMŞUSU AÇ YATARKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR"

Gerekli önlemlerin aldığını ifade eden bir diğer çarşı esnafı da, "%50 kapasite ile çalışıyoruz. Şu an için iyi gidiyor diyebiliriz. Bir yıllık bir kaybımız var. Bu durum bizler için yeterli olmayacak. Umarım en kısa zamanda tüm yasakların kalkmasını dileriz. Bizim dışımızda diğer işletmelerin de mağduriyetleri var. Kısıtlama 19.00'dan sonra devam ediyor. Biz sadece kendimizi düşünmüyoruz. Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir" şeklinde konuştu.

"İKİNCİ BİR YASAK GELEBİLİR"

Yasakların kalktığından bu yana çarşıda yoğun bir hareketlilik olduğunu söyleyen bir başka esnaf ise, "İki kat daha fazla yasak gelebilir. 65 yaş ve 20 yaş altına kaldırılan yasaklarla birlikte inanılmaz bir kalabalık var. İnsanlar iç içe, sosyal mesafe yok. Biz ikinci bir yasağı hak ediyoruz. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, fakat bunun ilerisi daha sıkıntılı olacak gibi görünüyor. Tamamen normalleştiğimizi düşünemiyorum. İnsanlar tıklım tıklım her yere doldu" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.05 08:40 - Son Güncellenme: 2021.03.05 10:15 - Sema Üstüntaş-pasif
A