Bursa'da yanan fabrika havadan böyle görüntülendi

Bursa'da yanan fabrika havadan böyle görüntülendi

Bursa'nın Kestel ilçesinde tekstil fabrikasında çıkan yangın söndürüldü. Olayın boyutu ve söndürme çalışmaları havadan görüntülendi

2019.09.05 15:51 - Son Güncellenme: 2019.09.05 16:00 - Bursa Bölge
A
Bursa'da yanan fabrika havadan böyle görüntülendi
00:41 Bursa'da yanan fabrika havadan böyle görüntülendi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yanan fabrika havadan böyle görüntülendi

Kestel ilçesinde bulunan Barakfaki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasında saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Kumaş kurutan makinenin ısınması sonucu çıkan yangın kısa süre büyüyerek bütün fabrikayı sardı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle yangın söndürülürken, fabrikada büyük zarar meydana geldi. Alevlere 2 saat boyunca 45 itfaiye eri ile AFAD ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri, 20 itfaiye aracı, 6 arozöz ve 13 tanker müdahale etti.

Yangın 2 saatlik müdahalenin ardından tamamen söndürüldü.

Kestel ilçesinde  Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde (BOSAB) bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Fabrikada kumaş kurutmaya yarayan makinenin aşırı ısınması sonucu Ram bacasında çıkan yangın kısa sürede büyüyerek bütün fabrikayı sardı.

Bacadaki yangını fark eden işçilerin fabrikayı boşaltmasıyla herhangi bir can kaybı yaşanmazken, çalışanların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler alevleri kontrol altına almak için büyük çaba sarf etti.

Öte yandan görgü tanıkları itfaiyenin yangını kontrol güçlükle kontrol altına aldığını belirterek, "Fabrikalarda yangın eğitimi yok. Eğer yangın büyüseydi, ormana sıçrama durumu da olabilirdi" dediler.

2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan Barakfaki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasında saat 12.30 sıralarında çıkan yangın, saat 14.30 itibarıyla kontrol altına alındı. Alevlere 2 saat boyunca 45 itfaiye eri ile AFAD ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri, 20 itfaiye aracı, 6 arazöz ve 13 tanker ile müdahale etti. Soğutma çalışmaları sürdürülürken, yangının, fabrikada bulunan kimyasal maddeler yüzünden büyüdüğü belirtildi. Polis ekipleri, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlattı. 

Bursa'da tekstil fabrikasında yangın! Haberini okumak için tıklayınız...

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.05 15:51 - Son Güncellenme: 2019.09.05 16:00 - Gülcan Tekin
A