Bursa'da yağmur altında namaz kıldılar

Bursa'da yağmur altında namaz kıldılar

Türkiye 2021 yılına koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasıyla girdi. 2021 yılın ilk günü cumaya denk gelirken, vatandaşlar kendilerine en yakın olan camiye yürüyerek gidip, cuma namazlarını eda etti.

2021.01.01 14:02 - Son Güncellenme: 2021.01.01 14:06 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yağmur altında namaz kıldılar
01:20 Bursa'da yağmur altında namaz kıldılar

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yağmur altında namaz kıldılar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde sabah başlayan yağmur cuma saatinde hafif bir şekilde devam etti.

Tedbirler kapsamında vatandaşlar namazlarını yağan yağmur altında kıldı. Sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında vatandaşlar yürüyerek kendilerine en yakın olan camiye gitti.

Cuma namazında camiler yağmurlu havaya rağmen dolup taştı. İnegöl'de sabah başlayan yağmur zaman zaman şiddetini azaltarak devam ediyor.

Cuma saatinde ise yağmur hafif şekilde yağarken, tedbirler kapsamında vatandaşlar namazlarını dışarıda getirdikleri seccadelerinin üzerinde kıldı. Hafif yağmur altında kılınan namaz ortaya güzel görüntüler çıkardı.

Namaz sonrası vatandaşlar evlerinin yollarını tuttu.

Tarihi Ulu Cami'de 2021'in ilk Cuma namazı kılındı

Bursa'da, tarihi Ulu Cami'de yeni yılın ilk cuma namazı kılındı. Namazda, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi' genelgesindeki kurallara uyulduğu görüldü.

Vatandaşlar, girişte görev alan güvenlik görevlileri ve polis ekipleri tarafından kademeli ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak içeriye alındı. I. Bayezid tarafından 1396-1400 yılları arasında yaptırılan tarihi Ulu Cami, dronla havadan görüntülendi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.01 14:02 - Son Güncellenme: 2021.01.01 14:06 - HABER MERKEZİ
A