Bursa'da yağış ve selin etkisi gündüz ortaya çıktı!

Bursa'da yağış ve selin etkisi gündüz ortaya çıktı!

Bursa'da selin verdiği zarar gün ağarınca ortaya çıktı. Tarım arazileri zarar görürken çok sayıda evi su bastı. Sağanakla birlikte Kara Dere'nin taşması sonucu etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışması başlatıldı. Çadırları su altında kalan mevsimlik işçiler de bölgeye gelerek temizlik yaptı.

2021.05.22 17:07 - Son Güncellenme: 2021.05.22 20:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yağış ve selin etkisi gündüz ortaya çıktı!
07:22 Bursa'da yağış ve selin etkisi gündüz ortaya çıktı!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yağış ve selin etkisi gündüz ortaya çıktı!

Karacabey ilçesinde etkili olan aşırı yağışlardan dolayı taşan dereler felakete sebep oldu. İlçeye bağlı Yeşildere, Dağkadı, Tophisar köylerinde dere yataklarına yakın olan ekili tarla ve evleri su bastı. Taşan dereler tonlarca ağırlığındaki ağaçları sökerek tarım arazilerin sürükledi. Köylerde ekili olan sel buğday, kavun, karpuz, domates tarlalarına yüzde 40 oranında zarar verdi.

Yeşildere köyünde evleri sular altında kalan vatandaşlar evlerine dolan suyu boşaltmak büyük uğraş verdi. Evleri su dolan vatandaşların eşyaları kullanılamaz hale geldi.

Yeşildere köyünde sele tarlasında aracıyla yakalanan Muzaffer Bektaş'ı sel suları 100 metre sürükledi. Korku dolu anlar yaşayan Bektaş, ölümden kıl payı kurtuldu.

Sele aracıyla tarlada yakalandığını ifade eden Muzaffer Bektaş, "Sel suları biranda geldi. Beni aracımın içinde yakaladı. Aracımla 100 metre sürüklendim. Çok korktum ölümden kıl payı kurtuldum. Aracım tarlanın ortasında çamura gömüldü" dedi.

Böyle bir felaketi 64 yıldır görmediğini belirten Nizamettin Yavaş, "Kara dağa yağan aşırı yağışlar sele sebep oldu. Köyümüzden geçen iki dere taştı. Evler ve tarlalar sular altında kaldı. Dağdan köyümüze sel sularıyla tonlarca ağırlıktaki Ağaçlar geldi. Büyük bir felaket yaşadık. Çok şükür can kaybı yok" şeklinde konuştu.

Karacabey ilçesinde, dün etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kara Dere ve Yeşil Dere, sularının yükselmesiyle birlikte taştı. Taşkınla birlikte kırsal Yeşil Dere Mahallesi'nde 4 ev, mevsimlik işçilerin yaşadığı çadırlar ve tarım arazilerini su bastı. Bursa-Çanakkale karayolunun Bandırma güzergahı, baskın nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı. Sular, park halindeki 2 traktörü de sürükledi. Yaklaşık 200 mevsimlik işçi, jandarma ekiplerince kurtarılarak, bölgedeki bir düğün salonuna yerleştirildi. Bölgeye sevk edilen AFAD ve itfaiye ekipleri, olumsuzluğun yaşanmaması için tedbir aldı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Bugün bölgede mevsimlik işçilerin kaldığı çadır alanının bataklığa dönüştüğü görüldü. Belediye ekipleri, çadırların bulunduğu alana mıcır döktü. Mevsimlik işçiler çamurla kaplanan eşyalarını temizledi.

Derenin yanındaki çadırlar ise sökülerek, daha güvenli alana kuruldu. Sel nedeniyle dere yatağındaki ağaçların da devrildiği görüldü. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, ilgili kurum müdürleriyle birlikte zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 

'YARALARIN SARILMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ'

Bölgede incelemede bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Burası tarımsal potansiyeli yüksek bir bölge. Biz de bölgemizde incelemelerimizi başlattık. Dün Tarım Bakanımız ile telefonla görüştük. Atılacak adımlar konusunda bu hafta içerisinde değerlendirmelerde bulunacağız. Bu afet nedeniyle oluşan zararın önüne geçecek adımlar atacağız. Burada yaraların sarılması için büyük bir mücadele vereceğiz. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapma kararlığında. Halkımızla da iletişim halindeyiz" ifadelerini kullandı.

'KARAYOLUNUN SU ALTINDA KALDIĞINA HİÇ RASTLAMAMIŞTIK'

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Büyük bir afetle karşı karşıyaydık. Yaşlılarımızla konuştuğumuzda, yaşı 90 olanlar bile geçmişte böyle bir afet görmediklerini söyledi. Karacabey-Bursa karayolunun karla kapandığını biliyoruz ama sel altında kaldığına hiç rastlamamıştık. Büyük ağaçların köklerinin sökülüp, suda sürüklendiğine şahit olduk. Devletimizle birlikte yaralarımızı en kısa zamanda saracağız" dedi. 

Bu arada, Bölgedeki zararın giderilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey Belediyesi, Bursa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, çalışma başlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.22 17:07 - Son Güncellenme: 2021.05.22 20:43 - HABER MERKEZİ
A