Bursa'da uzaktan eğitim sürecinde son durum ne? (ÖZEL HABER)

Bursa'da uzaktan eğitim sürecinde son durum ne? (ÖZEL HABER)

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, uzaktan eğitim süreci ve EBA TV çekimleri hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, salgın süreci nedeniyle öğrencilerin okullara gelememesiyle birlikte eğitimde de bazı değişiklikler meydana geldiğini ifade etti ve "Salgın süreciyle birlikte okullarımıza öğrencilerimiz yüz yüze gelememeye başladı. Bu süreçte uzaktan eğitim sürecine başladık. Bu eğitime ulaşma imkânı olmayan öğrencilerimiz için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından EBA ders çekimleri başladı. Şu ana kadar aldığımız sonuçlar ise gayet olumlu ve güzel bir şekilde devam etmektedir. Bakanlığımızın yaptığı genel bir planlama çerçevesinde Bursa'mızda 40 tane alanın, 9.sınıf EBA ders çekimleri yapılmakta. Türkiye genelinde ise toplam 49 alanın ders çekimleri yapılıyor" dedi.

2021.02.22 09:26 - Son Güncellenme: 2021.02.22 10:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da uzaktan eğitim sürecinde son durum ne? (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Ülkemizde uzun süredir mücadele verdiğimiz Covid-19 salgınıyla birlikte okullarda bir süre yüz yüze eğitime ara verildi.

Yüz yüze eğitime verilen ara sebebiyle uzaktan eğitim sürecine başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı okullarda ise EBA TV ders çekimleri yapılıyor.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, uzaktan eğitim süreci ve EBA TV ders çekimleri hakkında bilgiler verdi.

"ŞU ANA KADAR YAKLAŞIK 300 TANE DERSİN ÇEKİMİNİ YAPTIK"

Yılmaz, "Salgın süreciyle birlikte okullarımıza öğrencilerimiz yüz yüze gelememeye başladı. Bu süreçte neler yapabiliriz dedik ve uzaktan eğitim sürecine başladık. Bu eğitime ulaşma imkânı olmayan öğrencilerimiz için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından EBA ders çekimleri başladı. Yaz döneminde bu çekimlere başladık. Okulumuz Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak iki alanın çekimlerini, radyo ve televizyon alanındaki öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte yapmaktayız. Bunlar Tekstil Teknolojileri ve Lâboratuar Teknolojileri dersleridir. Şu ana kadar yaklaşık 300 tane dersin çekimini yaptık. Bu süreçte en az zararla çocuklarımıza en iyi şekilde ulaşmak için bu çekimlere ihtiyacımız vardı. Şu ana kadar aldığımız sonuçlar ise gayet olumlu ve güzel bir şekilde devam etmektedir. Bakanlığımızın yaptığı genel bir planlama çerçevesinde Bursa'mızda 40 tane alanın, 9. sınıf EBA ders çekimleri yapılmakta. Türkiye genelinde ise toplam 49 alanın ders çekimleri yapılıyor. Gönüllü ve alanında uzman öğretmenlerimizin taleplerine göre bir görevlendirme yaptık. Öğretmenlerimiz hem derslerine devam ederken hem de EBA TV ders çekimlerinde görev almaktadır" şeklinde konuştu.

"GERİ DÖNÜŞLER CİDDİ ANLAMDA OLUMLU"

"EBA TV çekimleri öncelikle 3 tane incelemeden geçmektedir. Edebiyat öğretmenlerimiz, genel inceleme ekibinin ve bakanlık kontrolünün incelemesinden geçtikten sonra yayınlanmaktadır. Geri dönüşler ciddi anlamda olumlu. Salgın sürecinden sonra da bu çekimlerin kullanılması gerektiğini ve kullanılacağını söyleyebiliriz. Bursa genelinde 20'nin üzerinde okulumuz EBA TV'de görev alıyor. Çekim ekibi olarak ise biz hem EBA TV'de ders anlatmaktayız, hem de okulumuzda radyo ve televizyon alanı olduğundan dolayı çekim yapmaktayız. 3 tane okula ise bizler aracılığıyla çekim yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"OKULUMUZ DA BU NOKTADA GEREKLİ ALT YAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI"

"Eğitimde okullarımız öğrencilere kavuşmayı ve öğrenci sesleriyle birlikte eğitime başlamaya hazır. Bu süreçte en önemli konu sağlık olup, bu konuda da tüm önlemler alındı. Okulumuz da bu noktada gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladı. Temennimiz Mart ayından itibaren 12. sınıflarımızla yüz yüze eğitime başlayıp, bu süreçteki kayıpları en hızlı şekilde kapatarak sağlıklı bir şekilde eğitime devam edebilmektir. 12. sınıfların önünde bir sınav var. Bu sınav sürecinde de bunlara adapte olup hızlı bir şekilde eksiklerini tamamlayarak devam etmeyi planlamaktayız" dedi.

"ONLİNE SİSTEMDE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BU AÇIĞI KAPATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Okulun Radyo ve Televizyon bölümü öğretmenlerinden Gürkan Özçelik ise "Öğrencilerimize verilen ID numaralarıyla birlikte EBA TV'ye bağlanıyorlar. Bizim bölümümüz teorik olduğu için biraz zorlandığımız bir gerçek. Fakat bunu elimizden geldiğince minimum seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Bunun için öğrencilere görüntülü bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum. Katılım fena değil, ama istediğimiz seviyede de değil. Zorluklara gelince ise yüz yüze eğitimin verdiği o aktif ders katılımı burada pek olmuyor. Süremiz de 30 dakika olduğu için konularda da bazen tam verim alamıyor gibi bir durumla karşı karşıya geliyoruz. Fakat bu demek değildir ki sistem tamamen kötü ilerliyor. Böyle bir şeyi asla diyemem. Online sistemde elimizden geldiğince bu açığı kapatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.02.22 09:26 - Son Güncellenme: 2021.02.22 10:01 - HABER MERKEZİ
A