Bursa'da Tuz Pazarı esnafı: Şampiyon Trabzonspor değil limon (ÖZEL HABER)
Bursa'da Tuz Pazarı esnafı, bu sene şampiyonun Trabzonspor değil, limon olduğunu ifade etti. Mazot fiyatlarından dolayı çiftçinin üretemediğini söyleyen esnaf, pazarda en pahalı ürünlerin bamya, barbunya, fasülye, limon, patates ve soğan olduğunun altını çizdi.
2022.07.20 10:36 - Son Güncellenme: 2022.07.20 10:37 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da Tuz Pazarı esnafı: Şampiyon Trabzonspor değil limon (ÖZEL HABER)
GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN
Yaz aylarında limonata içerek serinleyen vatandaşlar bu sene kara kara düşünecek gibi... Son günlerin zam şampiyonu limon cepleri ekşitti. Bursa'da Tuz Pazarı esnafı çiftçinin girdi maliyetlerinin yükseldiğini ve bu sebeple pazardaki bazı gıda ürünlerine de ciddi zam geldiğini söyledi.

Tuz Pazarı esnaflarından Aziz Akbayır, "Patatesin pazarda kilosu 15 lira, halde 12 lira. Soğan pazarda 12 lira, halde 8,5 lira. Ciddi artışlar yaşanmaya devam edecek. Patates en az 20 lira, soğan 15 lira olur. Bunun sebebi mazot fiyatlarına gelen zamlar oldu. Köylü bu durumdan çok etkilendi. Çiftçiye mazotu ucuz verirlerse ürünlerde de düşme yaşanabilir. Geçen sene 5 lira olan limon şimdi 10 lira oldu. Kilosu 20 liraya kadar çıkıyor. En pahalı ürünlerden bamya 40 lira, barbunya 25-30 lira, fasulye 25-30 lira. Bu kadar zammın sebebi maliyetlerin yüksek olması. Mesela limon her evin ihtiyacı. Vatandaş mecbur alacak. Garibin yiyeceği bir patates soğan var ama onlarda lüks olma yolunda" diye konuştu.

"BU SENE LİMON ÇÜRÜME YAPTI"
Mehmet Demirkol, "Bu sene şampiyon limon. Trabzonspor falan değil şampiyon limon oldu. 3-4 tanesi 10 liraya olan var. Kilosu 20 kirayı gördü. Yüzde 100 zam geldi. Limona gelen zamın sebebi bu sene hastalık olduğundan dolayı ürünler çürüme yaptı. Limonların yarısı ötürüdür. Bizde birçok limonu attık. Bu fiyatlamada yansıyor" dedi.
