Bursa'da terör örgütü operasyonlarında 8 kişi daha adliyeye sevk edildi
PKK ve YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlardan 8'i adliyeye sevk edildi
2015.07.28 07:17 - Son Güncellenme: 2015.07.28 08:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'daki PKK operasyonunda tutuklananların sayısı 14 oldu!
Bursa'da, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 8'i adliyeye sevk edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, eylemcileri kışkırtan ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden şüphelilerle ilgili çalışma yaptı.
Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, PKK ve YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 16 kişi yakalandı. Şüpheliler daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Şüphelilerden 8'i, sağlık muayenelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan diğer 8 kişi ise dün adliyeye sevk edilmişti.