Bursa'da tepkiler üzerine yüzde 50 yapılan zam geri çekildi (ÖZEL HABER)

Bursa'da tepkiler üzerine yüzde 50 yapılan zam geri çekildi (ÖZEL HABER)

Bursa'da kalorifer kontör ücretine yapılan yüzde 50 zam, vatandaşların tepkisi üzerine geri çekilerek yüzde 25 indirim yapıldı.

2018.10.25 07:52 - Son Güncellenme: 2018.10.26 16:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da tepkiler üzerine yüzde 50 yapılan zam geri çekildi (ÖZEL HABER)

Bursa İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Bursa Jeotermal Enerji A.Ş. tarafından, Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Karıncalı beldesine verilen hem ısıtma, hem de sıcak su olarak kullanılan suya yapılan yüzde 50 zam tepkiler üzerine geri çekildi.

Geçtiğimiz günlerde doların yükselmesi ve ekonomik durum gerekçe gösterilerek Bursa Jeotermal Enerji A.Ş. tarafından vatandaşın evlerine verilen sıcak suya yüzde 50 zam yaptı. Yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, kış ayı girmeden yapılan bu zammın vicdansızlık olduğunu söylediler. Vatandaşların yoğun tepkisi karşısında geri adım atan yönetim, yapılan zammı yüzde 25'e düşürdü.

Bursa Jeotermal Enerji A.Ş., yapılan zam ile ilgili abonelerine mesaj yollayarak, "Karıncalı kalorifer kontör ücretine yapılan zam yüzde 50'den yüzde 25'e düşürülmüştür. Halkımızın bilgisine arz olunur" denildi.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinin Karıncalı bölgesinde 210 MW kurulu gücü ile Türkiye'nin 60, Bursa'nın ise 4. büyük enerji santrali olan tesis, Türkiye'nin 5. büyük linyit termal santrali. Yerli linyit kaynağına dayalı olan tesis elektrik üretimi ile yaklaşık 300 bin kişinin günlük hayatta ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor.

Termik santral yakınında bulunan Karıncalı beldesine bölgesel ısıtma amaçlı bin 500 kişiye (yaklaşık 400 haneye) sıcak su veriliyor.

Çelikler Holding A.Ş. tarafından 25.10.2018 tarihli habere ilişkin yapılan düzeltme içeriği:" Bursa İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Bursa Jeotermal Enerji A.Ş. ile şirketimiz arasında yapılan anlaşma gereğince 5 yıl süre ile geçerli olmak üzere sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşme hükümlerine göre, Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Karıncalı beldesine verilen hem ısıtma, hem de sıcak su olarak kullanılan su tarafımızca temin edilmekte ve sözleşme süresince sadece yıllık olarak belirlenen ÜFE/TÜFE oranına göre zam yapılmaktadır. Haber içeriğinde yer alan %50 oranında zammın tarafımızca yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamakla birlikte, bu zamma ilişkin herhangi bir kararın tarafımızca verilmiş olması söz konusu değildir. İşbu inisiyatif tamamen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde olup, ilgili zammı yapan ve yine işbu zammı %25 oranına çeken kurum Bursa Büyükşehir Belediyesi' dir."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.25 07:52 - Son Güncellenme: 2018.10.26 16:22 - HABER MERKEZİ
A