Bursa'da teknolojiye karşı ayakta kalmaya çalışıyorlar

Bursa'da teknolojiye karşı ayakta kalmaya çalışıyorlar

Bursa'da geleneksel çalı süpürgesi üretimini ve satışını yapan Yüksel başak, gelişen teknolojiye karşı direnerek babasından kalan mesleğini devam ettiriyor.

2018.06.20 09:29 - Son Güncellenme: 2018.06.20 09:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da teknolojiye karşı ayakta kalmaya çalışıyorlar
01:25 Bursa'da teknolojiye karşı ayakta kalmaya çalışıyorlar

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da teknolojiye karşı ayakta kalmaya çalışıyorlar

Sefa Balaban/BURSADABUGUN.COM

Bursa Cumhuriyet caddesinde bulunan dükkanında geleneksel çalı süpürgesi satarak ailesini geçindirmeye çalışan Yüksel Başak çalı süpürgesinin eskiden bir evin olmazsa olmazı olduğunu anlatarak, "Çalı süpürgesi geleneksel olarak evin içerisinde olması gereken bir gereç. Bunu hanımların çoğu halen daha günümüzde kullanıyor. Süpürge her eve lazım olan bir şey. Biz imalatı da kendimiz yapıyoruz. Bu bize babadan kalma bir meslek" dedi.



Çalı süpürgelerini yapanlarının çok az sayıda kaldığını hatta bitmek üzere olduğunun altını çizen süpürge ustası Başak, "Bu süpürgeleri yapan çok kimse kalmadı. Bursa merkezde iki kişi var. Bunlardan birisi benim, diğeri de amcamın oğlu. Onun haricinde civar ilçelerde var yapanlar ancak onlar da buralara getirip burada satarlar. Şimdi merkezde 2 tane imalatçı var ancak eskiden daha fazlaydı. 10'dan fazla imalatçı süpürge üretirdi. Çoğu yaş itibariyle gittiler, bir tek biz kaldık. Süpürge de günümüzde eskisi kadar rağbet görmüyor, gün geçtikçe de kullananlar azalıyor. Arık teknoloji ilerledi. Çalı süpürgesi artık olsa da olur olmasa da olur aşamasında" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.06.20 09:29 - Son Güncellenme: 2018.06.20 09:38 - HABER MERKEZİ
A