Bursa'da taşkın riskine karşı kritik hamle: Derelerde taş duvar çalışması
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Hasanağa ve Ürünlü derelerinde yürüttüğü ıslah çalışmaları kapsamında taş duvar imalatı gerçekleştiriyor.
2026.10.08 10:59 - Son Güncellenme: 2026.10.08 11:04 - Bursa Bölge - BÜLTEN
Şahin Biba başkanlığında başlatılan altyapı seferberliği doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kentin 17 ilçesinde altyapıyı güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Nisan ayında başlayan yatırımlar kapsamında ekipler, eylül ayında 17 kilometre içme suyu, 16 kilometre kanalizasyon ve 6,2 kilometre yağmur suyu hattı imal etti. Aynı dönemde 27 bin 500 metrekare parke kaplama ile 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapan BUSKİ ekipleri, 6 bin metreden fazla dere temizliği gerçekleştirdi. Çalışmalar ekim ayında da devam etti.
Nilüfer ilçesinin Hasanağa ve 30 Ağustos Zafer mahallelerinde bulunan Hasanağa ve Ürünlü derelerinde sürdürülen ıslah çalışmaları kapsamında taş duvar imalatı yapılıyor.

Hasanağa Deresi'nde 800 metrelik imalat
Hasanağa Deresi'nin altından geçen altyapı hatlarının deplase edilmesinin ardından dere yatağında 800 metrelik taş duvar imalatına başlandı. Çalışmalarda kısa sürede önemli ilerleme sağlanırken, dere suyunun kontrollü şekilde akmasının sağlanması ve yoğun yağışlarda oluşabilecek taşkın riskinin azaltılması hedefleniyor.
Ürünlü Deresi'nde çalışmalar sürüyor
Dere ıslah çalışmalarının bir diğer noktası ise 30 Ağustos Zafer Mahallesi oldu. Atlıçayır Bulvarı'ndan geçen Ürünlü Deresi'nin 550 metrelik bölümünde taş duvar imalatı devam ediyor. Çalışmalarla dere yatağının daha güvenli hale getirilmesi ve yağışlı dönemlerde suyun kontrollü biçimde tahliye edilmesi amaçlanıyor.

Muhtarlardan teşekkür
Hasanağa Mahallesi Muhtarı Rüstem Kartoğlu, bölgede gerçekleştirilen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba ve BUSKİ ekiplerine teşekkür etti.
30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban ise yürütülen çalışmanın bölgede yaşanabilecek olası sorunların önüne geçilmesi açısından önem taşıdığını belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.