Bursa'da tarla günü haziran ayında yapılacak

Bursa'da tarla günü haziran ayında yapılacak

Bursa'da 5-6 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak tarla günleri ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

2012.01.11 11:02 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da tarla günü haziran ayında yapılacak

Alman Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Ansgar Aschfalk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Piral'i ziyaret ederek, Bursa tarımı hakkında bilgi aldı. Bursa'da 5-6 Haziran 2012 tarihinde yapılması planlanan 'DLG Tarla Günleri' etkinlikleri kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen Almanya Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Dr. Ansgar Aschfalk, Piral'ı makamında ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Aschfalk, bu yıl haziran ayında yapılacak olan tarla günleri ile bu kapsamda Bursa'ya gelecek olan Almanya Tarım Bakanı Yardımcısının da dahil olacağı Alman heyetinin program organizasyonu sebebi ile Bursa'ya geldiklerini ifade etti. Aschfalk, "Bu kapsamda en önemli partnerimiz olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yanı sıra Bursa'nın tarımsal değerleri, sivil toplum örgütleri, TİGEM ve özel sektörü de kapsayan bilgilenme ve tanışma amaçlı bir çalışma yürütüyoruz. Tarla Günleri'nin Türkiye'de gerçekleşecek en büyük DLG organizasyonu olacaktır" dedi.
Piral ise, Alman müsteşarı Bursa'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "DLG firmasınca düzenlenecek tarla günü etkinlikleri kapsamında önder çiftçi Teşkilatı ile görüşmelerimiz var. Bursa Avrupa pazarına olan yakınlığı, tarımsal değerleri ve altyapısı ile önemli bir merkezdir. İl Müdürlüğü olarak Bursa'nın gıda sanayi ve üretici örgütleri ile birlikte Alman heyetin ziyaret programı netleştiğinde gereken katkıyı sağlayabiliriz" diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.01.11 11:02 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A