Bursa'da taksicilerden Martı TAG protestosu! Uluyol'da bir araya geldiler

Bursa'da taksicilerden Martı TAG protestosu! Uluyol'da bir araya geldiler

Bursa'da taksi esnafı, Martı TAG uygulamasına karşı tepkisini göstermek için Uluyol'da bir araya geldi. Uygulamanın faaliyetlerine karşı çıkan taksiciler, paylaşımlı yolculuk sistemine tepki göstererek protestoda bulundu.

2026.11.02 21:50 - Son Güncellenme: 2026.11.02 21:59 - Bursa Bölge - YUSUF OSMAN İMAN
A
Bursa'da taksicilerden Martı TAG protestosu! Uluyol'da bir araya geldiler
00:59 Bursa'da taksicilerden Martı TAG protestosu! Uluyol'da bir araya geldiler

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da taksicilerden Martı TAG protestosu! Uluyol'da bir araya geldiler

YUSUF OSMAN İMAN / BURSADA BUGÜN

Bursa'da Martı TAG ile taksi esnafı arasında uzun süredir devam eden tartışma yeniden gündeme geldi. Uluyol'da toplanan taksiciler, uygulamanın taksicilik sektöründe haksız rekabete neden olduğunu savunarak tepkilerini dile getirdi. Eylem, Türkiye genelinde devam eden hukuki tartışmaların ve son gelişmelerin ardından dikkat çekti.

İSTİNAF MAHKEMESİNDEN MARTI TAG KARARI

Martı TAG ile taksi odaları arasında uzun süredir devam eden haksız rekabet davasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi, 22 Ekim 2026 tarihinde kararını açıkladı. Mahkeme, ilk derece mahkemesinin Martı TAG aleyhine verdiği kararı kaldırarak taksi odalarının haksız rekabet taleplerini reddetti. 23 Ekim'de kamuoyuna yansıyan karar, uygulama açısından önemli bir hukuki gelişme olarak değerlendirildi. Kararın Yargıtay denetimine açık olması nedeniyle hukuki süreç henüz kesinleşmiş değil.

BURSA ŞOFÖRLER ODASI DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kararın ardından Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası da 25 Ekim'de açıklamada bulunmuştu. Oda, hukuki sürecin henüz tamamlanmadığına dikkat çekerek yeni hukuki adımlar üzerinde çalışıldığını duyurmuştu.
Uluyol'da bir araya gelen taksicilerin protestosu, Bursa'da Martı TAG uygulamasına yönelik tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

İSTANBUL'DA TAG ARAÇLARINA YÖNELİK DENETİM GÜNDEMDE

Kararın ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı İsmet Dalcı'nın TAG uygulaması üzerinden araç çağırarak yolcu gibi araca bindiği ve trafik denetimi yapılmasını sağladığı açıklandı. Dalcı, 45 dakika içerisinde 10 aracın bağlatıldığını öne sürdü.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.11.02 21:50 - Son Güncellenme: 2026.11.02 21:59 - YUSUF OSMAN İMAN
A