Bursa'da söz üniversite öğrencilerinde! (ÖZEL HABER)

Bursa'da söz üniversite öğrencilerinde! (ÖZEL HABER)

Sanayisi ve doğasıyla beraber Bursa yaşanabilir şehirler arasında üst sıralarda yer alıyor. Bursa ayrıca bir öğrenci kenti. Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Görükle mahallesinde, 1975 yılında açılan Uludağ Üniversitesi bünyesindeki 90 bin öğrencisiyle küçük bir şehri oluşturuyor. Peki, üniversite öğrencilerinin beklentileri, sorunları neler? İşte yanıtı...

2019.09.16 08:27 - Son Güncellenme: 2019.09.16 10:09 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da söz üniversite öğrencilerinde! (ÖZEL HABER)
09:34 Bursa'da söz üniversite öğrencilerinde! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da söz üniversite öğrencilerinde! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA - BANU ŞEN / BURSADA BUGÜN

Her sene farklı bölümlerde okuyan öğrenciler Bursa'ya akın ediyor. Büyük çoğunlukla Görükle'de yaşayan öğrenciler, ev kiralarından ve ulaşım fiyatlarından yakınıyor.

FİYATLAR CEP YAKIYOR

Merkeze sık gidemiyoruz, ulaşım fiyatları yüksek diyen öğrenciler, "Görükle'de yaşamak çok güzel, bir öğrenci için her şey düşünülmüş, yapılmış ama kampüs içinde ve çevresinde denetim yok. Gerekli özen gösterilmiyor. Burası sadece öğrenciye ait olmalı ama öğrenciden çok dışarıda bulunan insanlar geliyor. Özellikle kız öğrenciler bu durumdan çok rahatsız oluyor.  Bunun dışında ev ve apart kiraları da çok pahalı. Mülk sahipleri nasılsa anne ve babaları para gönderiyor diyerek, evin fiyatını olduğundan daha yüksek söylüyor. Bu durum sömürüye giriyor" dedi.

Öğrenciler kampüs içinde denetimin sık yapılmasını ve ulaşım fiyatlarının düşmesini istiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.16 08:27 - Son Güncellenme: 2019.09.16 10:09 - HABER MERKEZİ
A