Bursa'da sosyal medya paylaşımı ele verdi! Drift yapan sürücüye ağır ceza

Bursa'da sosyal medya paylaşımı ele verdi! Drift yapan sürücüye ağır ceza

Bursa'nın İnegöl ilçesinde otomobiliyle drift yapan ve bu anları sosyal medya hesabından paylaşan sürücü, polis ekiplerinin çalışmasıyla tespit edildi. Sürücüye farklı ihlaller kapsamında toplam 165 bin TL idari para cezası uygulanırken ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu.

2026.09.28 17:38 - Son Güncellenme: 2026.09.28 17:38 - Bursa Bölge - DHA
A
Bursa'da sosyal medya paylaşımı ele verdi! Drift yapan sürücüye ağır ceza
01:25 Bursa'da sosyal medya paylaşımı ele verdi! Drift yapan sürücüye ağır ceza

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da sosyal medya paylaşımı ele verdi! Drift yapan sürücüye ağır ceza

Bursa'nın İnegöl ilçesinde trafikte tehlikeli hareketler yapan bir sürücünün sosyal medya paylaşımı, trafik ekiplerini harekete geçirdi. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Poligon mevkisinde otomobiliyle drift yapan sürücü, gerçekleştirdiği hareketleri cep telefonu kamerasıyla kayda aldırdı.

Sürücü, drift yaptığı anlara ait görüntüleri daha sonra sosyal medya hesabından yayımladı. Paylaşımın sosyal medyada görülmesinin ardından görüntüler trafik ekiplerinin de dikkatini çekti. Bunun üzerine İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, görüntülerde yer alan sürücünün belirlenmesi için çalışma başlattı.

İNEGÖL'DE DRİFT CEZASI 165 BİN TL OLDU

Polis ekiplerinin yürüttüğü inceleme sonucunda otomobili kullanan kişinin F.Ü. olduğu belirlendi. Sürücü hakkında trafik mevzuatı kapsamında işlem yapıldı.

Yapılan değerlendirmede, drift attığı tespit edilen F.Ü.'ye bu ihlal nedeniyle 140 bin TL idari para cezası kesildi. Sürücüye ayrıca gerçekleştirdiği trafik kuralı ihlalini sosyal medya ve internet ortamında paylaşarak bu davranışı özendirdiği gerekçesiyle 25 bin TL daha ceza uygulandı.

Böylece sürücünün karşı karşıya kaldığı toplam idari para cezası 165 bin TL olarak kayıtlara geçti.

SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE 2 AY EL KONULDU

Olayla ilgili uygulanan yaptırım yalnızca para cezasıyla sınırlı kalmadı. Drift yaptığı belirlenen F.Ü.'nün sürücü belgesine de 2 ay süreyle el konuldu.

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Poligon mevkisinde yaşanan olay, sosyal medya paylaşımlarının trafik ihlallerinin tespit edilmesinde de kullanılabildiğini ortaya koydu. Ekiplerin, kamuya açık şekilde paylaşılan görüntüler üzerinden sürücünün kimliğini belirleyerek işlem gerçekleştirdiği belirtildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.09.28 17:38 - Son Güncellenme: 2026.09.28 17:38 - DHA
A