Bursa'da son dakika haberi: Organize suç örgütüne operasyon, 21 kişi gözaltına alındı

Bursa'da son dakika haberi: Organize suç örgütüne operasyon, 21 kişi gözaltına alındı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte Tefecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık yaparak 16 kişiyi mağdur edip, 150.000.000,00 TL haksız kazanç elde eden şebekeyi deşifre etti. Şebekeye üye olduğu öne sürülen 26 şüpheliye yönelik, savcılığın yakalama kararı çıkartmasının ardından şafak vakti operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonla çok sayıda kişi evlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

2021.05.26 10:37 - Son Güncellenme: 2021.05.26 10:57 - Bursa Bölge
A
Bursa'da son dakika haberi: Organize suç örgütüne operasyon, 21 kişi gözaltına alındı
01:16 Bursa'da son dakika haberi: Organize suç örgütüne operasyon, 21 kişi gözaltına alındı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da son dakika haberi: Organize suç örgütüne operasyon, 21 kişi gözaltına alındı

Bursa İli Mudanya ilçesi Bademli Mahallesinde ikamet eden bir şahsın başına silah dayanması suretiyle tehdit edildiği ve zorla boş senet imzalatıldığı bilgisinin alınması üzerine harekete geçen Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve J.Gn.K.lığı KOM Daire Başkanlığınca şüpheli şahıslar hakkında operasyon düzenledi.

Suçun örgütlü olarak işlendiğinin tespit edilmesi üzerine, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, yaklaşık 5 ay süren planlı inceleme ve araştırmaları sonucu 16 mağdur ve bu şahısların mağduriyetine ilişkin olaylara karışan 39 şüpheli tespit edildi.

Organize Suç Örgütü özellikle yaşları 60 ve üzeri olan, vatandaşları hedef alarak baskı, cebir ve şiddet kullanmak suretiyle faizli borç verdiği, borcun karşılığı aldıkları boş senetlere mağdurlarca ödenmesi mümkün olmayan meblağları yazarak haklarında icra takibi başlattıkları ve mağdurlara ait mal varlıklarını üzerlerine geçirdikleri, bu yolla suçtan yaklaşık 150.000.000,00 TL haksız kazanç elde ettikleri Tapu ve İcra kayıtlarının incelenmesi neticesinde ortaya çıktı.

Suç Örgütüne ait 26 adreste Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Osmangazi, Mudanya, Nilüfer, Yıldırım, Kestel İlçe Jandarma Komutanlıkları ile yapılan müşterek eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyon neticesinde; 21 şüpheli şahıs Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak suretiyle örgüt faaliyetleri altında Tefecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçundan mevcutlu olarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi, şüpheli şahısların tüm mal varlıklarına el konuldu.

Mahkemeye çıkartılan 21 şüpheli şahıstan, 6 şüpheli şahıs ifadesinin alınmasına müteakip, 6 şüpheli şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı, 9 şüpheli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.26 10:37 - Son Güncellenme: 2021.05.26 10:57 - Yaman Kaya
A