Bursa'da şiddetli lodos ağaçları söktü, çatıları uçurdu
Bursa'da akşam saatlerinde etkisini arttıran ve saatteki hızı 75 kilometreye kadar ulaşan lodos çatıları ve ağaçları devirirken elektrik tellerinin kopmasına neden oldu.
2017.01.12 07:00 - Son Güncellenme: 2017.01.12 07:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da kuvvetli lodos
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da şiddetli lodos ağaçları söktü, çatıları uçurdu
Bursa'da Merkez Osmangazi İlçesi Uludağ Yolu 5. kilometrede şiddetli lodos nedeniyle devrilen ağaç, yolun tek şeridini kapattı.

Araçlar kaza yapmaktan son anda kurtulurken polis ekipleri yola duba koyarak sürücüleri uyardı. İtfaiye ekipleri devrilen ağacı keserek yolu açtı.

Merkez Yıldırım İlçesi Bağlaraltı Mahallesi Cebel Caddesi'nde bulunan bir apartmanın çatısı ise site önünde bulunan bir aracın üzerine düştü. Otomobilde maddi hasar meydana gelirken, çatının düştüğü yerde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

İtfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri gece boyunca gelebilecek ihbarlara karşı teyakkuz haline geçti. Yetkililer, gece soba yakmamalarını, doğalgaz sobalarını da kapatmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Bursa'da dün akşam başlayan ve gece hızını artıran kuvvetli lodos yaşamı olumsuz etkiledi.
Lodos nedeniyle kent merkezindeki bazı mahallelerde reklam panoları ve tabelalar yerlerinden koparak çevreye saçıldı, çöp konteynerleri devrildi. Kimi tabelaların isabet ettiği araçlarda hasar oluştu.

Ayrıca birçok ev ve iş yerinin çatısı uçtu, bazı ağaçların dalları kırıldı.
Çok sayıda direğe bağlı elektrik tellerinin kopması sonucu bazı mahallelerde enerji kesintileri yaşandı.

Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde bir simit arabası, rüzgar nedeniyle ikiye bölünerek savruldu.
Kuvvetli lodosun etkisiyle evlerinde karbonmonoksit gazından zehirlendiği şüphesiyle çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı.