Bursa'da servisçilerin çoğu araçlarını sattı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da servisçilerin çoğu araçlarını sattı! (ÖZEL HABER)

Koronavirüs nedeniyle eğitim-öğretime ara verilmesi servisçileri vurdu. Bursa Servis İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, "Türkiye genelinde 400 bin servisçi çok zor günler geçirdi. Bize 3 bin lira destek yapıldı. Biz 30 bin lira faizsiz destek istedik. Çoğu arkadaşımız araçlarını satmak zorunda kaldı. Çok ucuz miktara sattık. Fırsatçılar köşebaşında bekliyordu zaten. Eğer imkân varsa devletimiz tekrar gözden geçirsin. Bizim böyle bir desteğe ihtiyacımız var. Geliri olanlara bu desteği vermesinler, geliri hiç olmayanlara versinler. Böyle olunca insanlarımız motive olurlar. Beraberinde kamulara olan kredilerimizin ertelemesi oldu ama 1 yıldır iş yok ve yine ödeyemiyoruz. Tekrar bir erteleme olursa çok mutlu olacağız" dedi.

2021.03.01 09:04 - Son Güncellenme: 2021.03.01 10:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da servisçilerin çoğu araçlarını sattı! (ÖZEL HABER)
07:02 Bursa'da servisçilerin çoğu araçlarını sattı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da servisçilerin çoğu araçlarını sattı! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların uzaktan eğitime başlaması servisçileri ekonomik olarak kelimenin tam anlamıyla vurdu. 

Çok sayıda servisçi aracından oldu. 

Ekonomik sıkıntı hat safhaya çıktı.

"TEKRAR BİR ERTELEME OLURSA ÇOK MUTLU OLACAĞIZ"

Bursa Servis İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, "Servisçi amcalar çok muzdarip. Önceliğimiz öğrencilerimizin, velilerimizin ve esnafımızın sağlığı. Bir an evvel bu salgından kurtulmayı istiyoruz. Normal rutin yaşamımıza dönmeyi istiyoruz. Bugüne nasıl geldiğimizi bir Allah bir de sevgili meslektaşlarımız biliyor. Bizim bir aile, bir işletme sorumluluğumuz var. Bu salgından sonra bir geliriniz yok ama gideriniz hep var. Gider kalemlerinizin hepsini bir şekilde yerine getirmek zorundasınız. Eğer getiremiyorsanız da borç olarak size yansıyor bu. Bu borçlardan servisçiler çok zorlandı. Hala da zorlanmaya devam ediyor. 16 Mart itibariyle ilk zamanlar bazı işletmeler kademeli de olsa ticari ilişkilerine başladı ama burada 12 aydır hiç iş yapmayan bir sektör var, servisçiler. Türkiye genelinde 400 bin servisçi çok zor günler geçirdi. Bize 3 bin lira destek yapıldı. Biz 30 bin lira faizsiz destek istedik. Çoğu arkadaşımız araçlarını satmak zorunda kaldı. Çok ucuz miktara sattık. Fırsatçılar köşebaşında bekliyordu zaten. Eğer imkân varsa devletimiz tekrar gözden geçirsin. Bizim böyle bir desteğe ihtiyacımız var. Geliri olanlara bu desteği vermesinler, geliri hiç olmayanlara versinler. Böyle olunca insanlarımız motive olurlar. Beraberinde kamulara olan kredilerimizin ertelemesi oldu ama 1 yıldır iş yok ve yine ödeyemiyoruz. Tekrar bir erteleme olursa çok mutlu olacağız. Buna ihtiyacımız var. Bize bu anlamda bir destek verilirse daha verimli bir yarına çıkmış olacağız" diye konuştu.

"SERVİSÇİLERİN DE AŞILANMASIYLA BERABER BU SÜRECİ DAHA KOLAY ATLATACAĞIZ"

Aydın, "Biz sevgili öğrencilerimizi, mesleğimizi çok özledik. Onlar da bizleri çok özlediler. Bizler için öğrenciler çok değerli. Bakanlığımız tarafından yayımlanan her şeyi aktarıyoruz. Araçlarımız hizmete hazır. Eğitimin daha verimli ve sağlıklı yürümesi için her şeyi yapacağız. Öğretmenlerimiz aşılandı. Rehber öğretmenlerin ve servisçilerin de aşılanmasıyla beraber bu süreci daha kolay atlatacağız. Biz her servisten sonra araçları dezenfekte edeceğiz. Bütün öğrencilerin yerleri ayrı zaten. O oturma yerleri kesinlikle değişmeyecek. Maske ve mesafe kuralımız zaten mevcut. Öğrenciler zaten okulda da kontrol altında olacak. Çocuklarda bir problem görülürse bunu veliye ileteceğiz. Biz fiyat tarifemizi her eğitim-öğretim döneminde hazırlıyoruz. Şu an fiyat tarifemiz aynı, bir değişiklik olmadı. Eğer devletten yarı kapasite ile ilgili bir kural gelirse fiyat tarifemize yüzde 40 oranında bir yansıma olur. İnşallah okullar açıldığında sağlıklı, huzurlu ve güzel bir eğitim dönemi olur. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını bizlere emanet edebilirler" ifadelerine yer verdi.

"BİR SENE BOYUNCA HİÇ KONTAK BASMAMIŞ ARKADAŞLARIMIZ VAR"

Uzun yıllardır servis şoförlüğü yapan Coşkun Aydemir, "Biz yaklaşık 1 senedir zor şartlar altında mücadele ediyoruz. Hatta bir sene boyunca hiç kontak basmamış arkadaşlarımız var. Çok sıkıntıdan geçtik. İnşallah bir dönüm noktası olur, okullarımız açılır bir an önce. Biz hazırız bekliyoruz" dedi.

"SEKTÖRÜMÜZE YARDIM YAPILMAYA ÇALIŞILDI AMA BUNLAR SEKTÖRÜ TOPARLAYICI HAMLELER OLMADI"

Diğer servis şoförleri ise, "Okullar kapalı, fabrikalar kademeli olarak çalışıyor. Devletin verdiği destekler yetersiz kaldı. Hem sektörümüz hem de ülkemiz çok zor zamanlar geçirdi. Bu pandemi sona ersin istiyoruz. Sektörümüze yardım yapılmaya çalışıldı ama bunlar sektörü toparlayıcı hamleler olmadı. Fabrikalara bu süreçte çok teşekkür ediyoruz. Bize yardımcı olmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.01 09:04 - Son Güncellenme: 2021.03.01 10:59 - HABER MERKEZİ
A