Bursa'da şehirden kaçıp huzuru bağ evlerinde buldular! (ÖZEL HABER)

Bursa'da şehirden kaçıp huzuru bağ evlerinde buldular! (ÖZEL HABER)

Uzun zamandır şehirde yaşayanların, keşmekeşten sıkılanların, kalabalıktan yorulanların sık sık hayalini kurduğu, kiminin cesaret edemediği, kimininse imkan bulamadığı bir istektir kentte hayatı bırakıp doğayla iç içe huzur dolu bir yaşam sürmek. Bursa'da bu hayali çok uzağa gitmeden gerçekleştirenler de var... İşte Bursa'da şehirden kaçışın son dönemdeki popüler noktaları...

2019.10.14 09:30 - Son Güncellenme: 2019.10.14 10:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da şehirden kaçıp huzuru bağ evlerinde buldular! (ÖZEL HABER)
03:23 Bursa'da şehirden kaçıp huzuru bağ evlerinde buldular! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da şehirden kaçıp huzuru bağ evlerinde buldular! (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa'da Nazmiye ve Adem Ocak; şehirden kaçıp doğayla buluşma hayalini gerçekleştirmiş ve uzun yıllardır şehirdeki evlerine ara sıra uğrayarak, bağ evinde yaşamaya başlamış bir çift.

Evleri Bursa'nın İsmetiye Mahallesi (Köyü) yakınlarındaki arazilerinde. Burada huzurlarının yerinde olduğunu ve herkese bu hayatı tavsiye ettiklerini söyleyen çift, babalarından kalma bağ evini restore ederek şehirden uzaklaşmak için soluğu burada alıyor.

BURADA HAVA ALDIĞIMIZI HİSSEDİYORUZ

Bursa'daki evlerin birbirine çok yakın olmasının kendilerine iyi gelmediğini söyleyen Nazmiye Ocak; "Şehirde yaşadığımız yerde evlerin hepsi birbirinin dibinde, buraya geldiğimizde nefes aldığımızı hissediyoruz, hava güzel, doğayla iç içeyiz burası bize çok iyi geliyor" dedi ve "Eşim ekip biçiyor, ben kardeşlerimle vakit geçiriyorum, onların da burada evleri var hepimiz şehirden kaçıp burada yaşıyoruz, torunlarımız, çocuklar ziyarete geliyor burada çok mutluyuz" diyerek huzurlu bir hayatı şehirden uzaklaşarak elde ettiklerini vurguladı.

"DOĞA HERKESE İYİ GELİR"

Burada bana meşgale çok diyen Adem Ocak; "Domates, biber, salatalık ekip biçiyorum bu sayede hem her şeyin doğalını yemiş oluyoruz, hem ben bunlarla uğraşırken güzel vakit geçiriyorum, akrabaların yurtdışından getirdiği tohumları ekiyorum, yerli tohumlarla karşılaştırıyorum burada bana meşgale çok" ifadelerini kullanarak "Herkesin böyle yerler edinip arada kaçıp kendini dinlemesi gerekiyor, çok zor bir iş değil; biraz para biriktirip küçük bir yerin üzerine uygun fiyatlı prefabrik evlerini koysunlar ve yaşasınlar, buralarda hava çok temiz kuş sesiyle uyanıyoruz, burası herkese iyi gelir" dedi ve şehirden sıkılanları doğaya kaçmaya davet etti.

Bursa'da İsmetiye Mahallesi kadar son dönemde popüler olan yerlerden biri de Nilüfer ilçesindeki Unçukuru Mahallesi. 

Unçukuru da bir süredir şehir hayatından sıkılanlara ev sahipliği yapıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.14 09:30 - Son Güncellenme: 2019.10.14 10:12 - HABER MERKEZİ
A