Bursa'da sanayideki dönüşüme 'yeşil' katkı

Bursa'da sanayideki dönüşüme 'yeşil' katkı

Bursa'nın doğusunda çevre dostu üretimi güvence altına alan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi'nin yeşil dönüşüme sağlayacağı katkı önümüzdeki dönemde daha da artacak.

2021.10.21 11:18 - Son Güncellenme: 2021.10.21 11:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da sanayideki dönüşüme 'yeşil' katkı

S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi'nin faaliyetleri ve yatırım planları, Yönetim Kurulu Toplantısı'nda masaya yatırıldı. Bursa Valisi-Yeşil Çevre Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canbolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı-Yeşil Çevre Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Burkay, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz'un yanı sıra Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyeleri katıldı.

UYUM SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ

Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na taraf olmasıyla birlikte arıtma tesislerinin daha fazla öne çıkması ve sanayide iklim değişikliğiyle mücadelede uyum sürecinin hızlanması noktasında geliştirilebilecek projeler ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Avrupa Birliği'nin 2050 yılında karbon nötr olma hedefi doğrultusunda açıkladığı Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum sürecindeki gündem maddelerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, Yeşil Çevre'nin sanayi ekosistemlerindeki dönüşüme sağladığı katkının öneminin daha da artacağı dile getirildi. Yeşil Çevre'nin yürüttüğü çalışmaların yanı sıra daha temiz bir çevre için hayata geçirilecek projeler de masaya yatırıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.21 11:18 - Son Güncellenme: 2021.10.21 11:20 - HABER MERKEZİ
A