Bursa'da sağanak yağışın ardından barajlarda son durum ne? 

Bursa'da sağanak yağışın ardından barajlarda son durum ne? 

Bursa'da hafta sonu yoğun sağanak yağış ve bazı ilçelerde kar yağışı etkisini gösterdi. BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç de Bursa'da yoğun sağanak yağışın ardından barajların son durumunu Bursada Bugün'e açıkladı. 

2023.11.20 15:22 - Son Güncellenme: 2023.11.20 15:38 - Bursa Bölge - SİMLANUR İNCE
A
Bursa'da sağanak yağışın ardından barajlarda son durum ne? 

SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN

Bursa'da hafta sonu yoğun sağanak yağış etkisini gösterirken bazı ilçelerde de kar yağışı görüldü. BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç de sağanak yağışın ardından barajlardaki doluluk oranını Bursada Bugün'e açıkladı. 

"BARAJLARIN DOLULUK SEVİYESİ ÇOK İYİ"

Doğancı Barajı'nda su doluluk oranının yüzde 64 olduğunu belirten Gülenç, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 13 seviyesinde su olduğunu söyledi. Gülenç, devamında, "Seviyelerimiz çok iyi. Barajlarımıza yüksek miktarda su geldi. 2024 yılında Bursa'da su problemi olmayacağını öngörüyoruz" dedi. 

BURSA'DA YAĞMUR HASADI UYGULAMASI VAR MI?

Bursa'da yağmur suyu hasadı uygulaması olmadığını söyleyen Gülenç, "Bursa'da böyle bir uygulama henüz yok fakat biz yağmur suyunu geri Devlet Su İşleriyle ortaklaşa olarak geri besleme yapıp yer altı kaynaklarını güçlendiriyoruz. Bu uygulamayı Alman Kanalı'nda ve Karapınar'da yaptık. Dereden gelen suların yer altına daha kolay gitmesi için bacalar yaptık" şeklinde konuştu.  

"ULUDAĞ'A YAĞAN KAR ERİDİĞİ ZAMAN BARAJLARA BÜYÜK FAYDASI OLACAK"

Uludağ'a yağan karın eridiği zaman barajlara büyük faydası olacağının altını çizen Gülenç, "Yağan kar barajlarımıza çok ciddi rezerve olacak. Hem bugün itibarıyla geçen seneye göre çok iyi durumdayız. Bu karı da düşündüğümüzde Bursa'da 2024 yılında bir problem olmayacak" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.11.20 15:22 - Son Güncellenme: 2023.11.20 15:38 - SİMLANUR İNCE
A