Bursa'da referandum: Sandıklarda neler oluyor?
Türkiye sandık başına akın etti. Bursalılar da sandıklara yoğun ilgi gösterdi. Peki, Bursa'da ve Türkiye genelinde sandık başlarında neler yaşanıyor? Anlık olarak takip edebilirsiniz...
2017.04.16 11:36 - Son Güncellenme: 2017.04.16 16:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da oy verme işlemi başladı - 2
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da oy verme işlemi başladı!
İŞTE SANDIK BAŞLARINDAN GELEN HABERLER
Güncelleme 16.15: Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda İstanbul Fatih'te bulunan Davutpaşa Anadolu Lisesi'nde düzenlenmiş bir tutanağı paylaştı. "'Çok sandıkta eksik oy var...' son numaraları bu mu yoksa" ifadelerini kullanan Bursalı, AKP yetkilisinin sandık başkanına eksik pusula ve zarf adetlerinin "Evet" oyu lehine sayılacağını bildiren bir tutanak verdiğini aktardı.

Güncelleme 15.30: Adana'da seçim günü olmasına rağmen hâlâ şehrin bazı noktalarında 'Evet' afişleri asılı duruyor.
Güncelleme 14.56: Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde MHP'li İlçe Başkanı Ersal Koç, oy kullanırken kabine girmeyerek oyunu görevlilerin yanında kullandı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; MHP'li İlçe Başkanı açıktan 'Evet' oyu kullanırken fotoğraf çektirdi.

Güncelleme 14.50: Antep'in Nurdağı ilçesinde iki kadının açık bir şekilde 'Evet' oyu kullandıkları görüntüleri ortaya çıktı.
Güncelleme 14.23: İleri Haber'in aktardığına göre, Muş'un Çatbaşı köyünde AKP'li Muhtar Mehmet Koçlardan'ın oy kabinine kadar giderek seçmenlerin oy kullanımına müdahale ettiği görüntülendi.
Güncelleme 14.05: Bursa Kestel'deki Atatürk İlköğretim Okulu'nda görevlilerin telefonları sormadığı ve oy kullanmaya giden seçmenlerin telefonlarıyla oy kullandıkları iddia edildi.
Güncelleme 13.55: Bursa'nın Nilüfer İlçesi Balat Eşref Ergin İlkokulundaki 1070 nolu sandıkta oy verme işlemi durduruldu. İki kabin ve iki mühür bulunması gereken salonda bir mühürün çalındığı öne sürüldü.
Güncelleme 13.50: Ankara Dikmen Endüstri Meslek Lisesi'nde resmi plakalı araçla gelen kişilerin AKP'li müşahitlere kumanya dağıttığı iddia edildi.
Güncelleme 13.15: Muş'un Hasköy ilçesi Düzkışla beldesinin AKP'li Belediye Başkanı Göksel Kavçan'ın köylüleri "Kapalı oy veren FETÖ'cüdür" diye tehdit ettiği ve "Evet" oyu vermeye zorladığı iddia edildi.
Güncelleme 12.37: BirGün'de yer alan habere göre, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde mühürsüz oy pusulaları ile 48 oy kullanıldı.
Güncelleme 12.20: Kayseri Talas ilçesi Sahra Galip Özsan İlkokulu'na ait çöp kutusunda kullanılmamış oy pusulaları bulundu. Sandık görevlilerinin uyarısı üzerine tutanak tutulurken, olay emniyete de bildirildi.
Güncelleme 12.15: Eskişehir'de Yeşiltepe Mahallesi Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesinde bir kişi üç ayrı sandıkta oy kullanırken yakalandı. Sandık görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine avukatlara haber verildi. Avukatlar, tutanak tutarak durumu il seçim kuruluna ve adli mercilere bildirdi. 2 ayrı sandıkta oy kullandıktan sonra 3. sandığa oy kullanmaya giden kişi için tutanak tutulduğunu söyleyen sandık başkanı oy kullandığı iki sandıktan iki oyun rastgele seçilerek iptal edileceğini söyledi.
Güncelleme 11.35: Yozgat Sorgun'da oyların bir arabanın içinde mühürlendiği görüldü. Twitter'da Hergele Postası'nın paylaştığı görüntülerde, elinde zarf ve mühür olan bir kişinin park halinde duran bir arabanın yanına giderek içeride oturanlara oy kullandırdığı görülüyor.
Güncelleme 11.20: Bursa'da Demirtaş köprüsündeki 'Evet' pankartı vatandaşlar tarafından toplandı.

Güncelleme 10.57: Eskişehir Halil Akkurt İlköğretim Okulu'nda bir kişinin açık şekilde 'Evet' oyu kullandığı tespit edildi. Gazete Karınca'nın haberine göre, duruma sandık kurulu üyeleri itiraz etti. İtirazın kabul edilmesinin ardından tutanak tutuldu. Sandıkların açılıp, oy sayma işleminin başlamasının ardından bir "evet" oyunun iptal edileceği karara bağlanıp deftere işlendi.

Güncelleme 10.20: İstanbul Kağıthane'de bulunan Ziyapaşa İlkokulu'ndaki 'evet' yazılamalarının silinmediği, okulun her yanında 'evet' stickerları olduğu belirtildi.

Güncelleme 10.55: Evrensel'deki habere göre Bursa Yıldırım Fidyekızık İlkokulu'nda 2210 nolu sandıkta zarf ve pusulalar eksik, Mustafakemalpasa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 1030 nolu sandıkta sandık kurulu mührü vurulmadan seçime başlandı, Nilüfer Canaydın İlkokulu'nda bir sandıkta 52 zarfın eksik olduğu tespit edildi, Nilüfer Öztimurlar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir kişi iki defa oy kullandı tutanak tutuldu.
Güncelleme 10.18: Sol Haber: İstanbul Fatih'te usulsüzlük olduğuna dair iddialar aktarıldı. Aktarılana göre, AKP'li müşahitler, 'evet oylarının aleyhine gelişmeler yaşandığı' asılsız iddiasıyla, oy verme işlemleri daha henüz başlamışken, sandık başkalarına zorla belge imzalatıyorlar.
Güncelleme 10.08: Halkevleri'nin Twitter'daki resmi hesabından paylaştığı bilgiye göre, Sarıyer Üstay Villaları'nın sandığı olan 1272 nolu sandıkta oy kullanan polis memur, kabinde fotoğraf çekerken yakalandı. Polisin oyu iptal edildi.
Güncelleme 09.54: Sol'da yer alan habere göre; Üsküdar'da bir sandıkta, oy verme yerinde 15 Temmuz fotoğraflarının bulunması dikkat çekti.
Güncelleme 09.50: Dihaber'in haberine göre, Hakkari Yüksekova'da kurulan 212 sandık başkanının tamamında AKP üyeleri görevlendirildi.
Güncelleme 09.30: Kocaeli Barış Gazetesi'nin haberine göre, Derince'deki Cumhuriyet Ortaokulu'nda 1023 nolu sandıkta kayıtlı olan Nurten Abay isimli kadın, 1026 nolu sandıkta ikinci defa oy kullandı. Sandık müşahitlerinin usulsüzlüğü tespit etmesi üzerine olaya itiraz edildi. Haberde, Abay'ın 1023 nolu sandıkta kullandığı oyun geçerli sayılacağı, 1026 nolu sandıkta ise bir oy fazla çıkacağı belirtildi. Fazla oy ise, sayım işlemi sonrası sandık kurulu başkanı tarafından rastgele bir zarf seçilerek iptal edilecek.