Bursa'da projesiyle 3 günde 100 bin dolar destek topladı

Bursa'da projesiyle 3 günde 100 bin dolar destek topladı

Türk girişimciler tarafından tasarlanan ve geliştirilen, birçok yenilikçi özelliğe sahip manuel kahve değirmeni Knob Coffee Grinder, kitlesel fonlama platformu Kickstarter'daki kampanyasının ilk 3 gününde 100 bin dolarlık destek topladı. Milsiz tasarımıyla dünyada ilk ve tek olan el kahve değirmeni Knob Coffee Grinder'in fon toplama kampanyası Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. 

2021.09.23 10:50 - Son Güncellenme: 2021.09.23 10:50 - Bursa Bölge
A
Bursa'da projesiyle 3 günde 100 bin dolar destek topladı

Girişimcilik ekosistemine sağladığı katkılarla rol model olan Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin (Bursa Uludağ TTO) girişimcileri yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Bursa Uludağ TTO'nun 'Kozalar Kelebek Olsun' sloganıyla hayata geçirdiği markası ULUKOZA'daki başarılı projeler arasında yer alan Knob Coffee Grinder, globale açıldı. Girişimcilerin projelerine fon oluşturmasını sağlayan, kitlesel fonlama platformu Kickstarter'da kampanya başlatarak kısa zaman içerisinde 25 bin dolarlık hedefini aşmayı başaran Knob, şu ana kadar 219 bin dolarlık destek topladı. Birçok yenilikçi özelliğe sahip, eşsiz bir manuel kahve değirmeni olan Knob Coffee Grinder'ın 1 Eylül'de başlayan fon toplama kampanyası Eylül ayı sonuna kadar sürecek. 

7 GENÇ GİRİŞİMCİ, 2 YILLIK ÇALIŞMA

Kahve, tasarım ve mühendislik konularında tutkulu 7 genç girişimcinin bir araya gelerek tasarladığı ve geliştirdiği Knob Coffee Grinder'e ekipten endüstri ürünleri tasarımcısı Ahmet Ergün'ün ödüllü tasarımı COFHA ilham oldu. Pandemi dönemini fırsata çevirerek uzun zamandır üzerinde tartıştıkları projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan ekip, yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ardından birçok yenilikçi özelliği olan eşsiz bir manuel kahve değirmeni ortaya çıkardı.

3. NESİL KAHVE TÜKETİCİLERİNİN İSTEKLERİNE CEVAP VERİYOR

Uzun zamandır piyasada birçok çeşidi bulunan ancak 3. nesil kahve tüketicilerinin isteklerini karşılayamayan manuel kahve değirmenlerine yepyeni bir alternatif olarak geliştirilen ürün, ayar mekanizmaları sayesinde birçok farklı partikül boyutuna göre kahve öğütebiliyor. Knob Coffee Grinder tek bir değirmenle Türk Kahvesi'nden Cold Brew'a kadar tüm demleme metotlarını kullanabiliyor. 

MİLSİZ TASARIMLA TUTARSIZ ÖĞÜTME SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Knob kahve değirmeni, manuel el değirmenlerinde yaşanan en büyük sorun olan yalpalamadan kaynaklı tutarsız öğütme sorununa da çözüm üretti. Knob ekibi, yalpalamanın başlıca sebebi olan merkezdeki milin, burcun ve yayın olmadığı, dünyada ilk olma özelliği taşıyan bir tasarım geliştirdi. Milsiz tasarım sayesinde yalpalama sorunu çözülürken, hiçbir öğütücüde olmadığı kadar geniş bir iç hacim ve temizleme kolaylığı elde edildi. 

KAMPANYA EYLÜL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye'den fonlanan ilk kahve ekipmanı olan Knob Coffee Grinder'ın 1 Eylül'de Kickstarter'dan başlayan fon toplama kampanyası Eylül sonuna kadar devam edecek. Yüksek tutarlılıkta öğütüm sağlayan Knob, hassas ayar aralığı ile kahve tutkunlarına çekirdeğin içinde saklı kalmış yeni tatlar vadediyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.23 10:50 - Son Güncellenme: 2021.09.23 10:50 - Gülcan Tekin
A