Bursa'da paraşütle atlayan şahıs kayboldu

Bursa'da paraşütle atlayan şahıs kayboldu

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Gürle Dağından paraşütle atlayan ve bir süre sonra gözden kaybolan şahıs için arama çalışması başlatıldı.

2021.05.16 19:40 - Son Güncellenme: 2021.05.16 23:47 - Bursa Bölge
A
Bursa'da paraşütle atlayan şahıs kayboldu
04:15 Bursa'da paraşütle atlayan şahıs kayboldu - 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da paraşütle atlayan şahıs kayboldu - 2

00:28 Bursa'da paraşütle atlayan şahıs kayboldu

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da paraşütle atlayan şahıs kayboldu

İlçede kuruyemiş işletmesi bulunan amatör yamaç paraşütü sporcusu evli ve bir çocuk babası Muammer Yolcu (37) bugün öğleden sonra ailesi ve arkadaşlarıyla çıktığı Gürle Dağı'ndan atlayış gerçekleştirdi. Yolcu, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir süre sonra gözden kayboldu.

Ailesi ve arkadaşlarının ihbarda bulunması üzerine olay yerine jandarma ve AFAD, AKUT, NAK ve BAKUT ekipleri sevk edildi.

Ekipler, Yolcu'yu bulmak için, Gürle Dağı çevresinde arama çalışması başlattı.

Drone yardımıyla havadan da arama yapan ekiplere, arazi şartlarının zorluğu nedeniyle bölgedeki kırsal mahallerde yaşayan vatandaşlar da traktörle destek veriyor.

"Telefonu çalıyor ama kendisi cevap vermiyor"

Bölgedeki Yenisölöz Mahallesi Muhtarı Halil Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 16.00 itibarıyla yamaç paraşütçüsünün hava muhalefeti nedeniyle kaybolduğu bilgisi aldıklarını söyledi.

Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kendilerini konuyla ilgili bilgilendirdiğini anlatan Bayram, şöyle devam etti:

"Biz de görgü tanıklarıyla yaptığımız görüşmelerden aldığımız son bilgilere göre, ekipleri o noktaya yönlendirmeye çalışıyoruz. Şu an itibarıyla yaklaşık 500 arama kurtarma personeli var. Köpeklerle birlikte yoğun bir arama çalışması devam ediyor. Yakın tanıdığım arkadaşımıza sağ salim kavuşacağımıza inanıyorum. Telefonu çalıyor ama kendisi cevap vermiyor. Kendisi sağlıklı mı, değil mi o noktada bir bilgimiz yok."

Bayram, görgü tanıklarıyla konuştuğunu belirterek, "Tam yoğun sağanağın olduğu zaman paraşütün havada döndüğünü fark etmişler. Daha sonra Kaynak mevkisinde çoban arkadaşımız o bölgeden geçtiğini görüyor. O noktada arama çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.16 19:40 - Son Güncellenme: 2021.05.16 23:47 - Kübra Coşar-pasif
A