Bursa'da özel halk otobüsü krizi: Kartlı sistemi durdurup, nakit ödemeye geçiyorlar!

Bursa'da özel halk otobüsü krizi: Kartlı sistemi durdurup, nakit ödemeye geçiyorlar!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile özel halk otobüsçülerinin yapmış olduğu toplantıdan sonuç çıkmadı. Geç saatlere kadar süren toplantının ardından Bursada Bugün'e bilgi veren özel halk otobüsçüleri, "1 Nisan'dan itibaren kartlı sistemi durdurup nakit ödeme sistemine geçeceğiz" açıklamasını yaptı.

2018.03.29 09:39 - Son Güncellenme: 2018.03.29 10:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da özel halk otobüsü krizi: Kartlı sistemi durdurup, nakit ödemeye geçiyorlar!
04:04 Bursa'da otobüs şoförleri artık engelli kadın ile özel ilgileniyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da otobüs şoförleri artık engelli kadın ile özel ilgileniyor

Bursa'da özel halk otobüsü krizi aşılamadı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BURULAŞ yetkilileri özel halk otobüsçüleriyle geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. 

Ancak uzun süredir devam eden kriz çözüme kavuşturulamadı. 

BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar'ın "Özel halk otobüslerinin gelirleri giderlerinin altında kalıyor, para kazanamıyor, zarar ediyorlar. Mevcut elektronik bilet sisteminin zaafları var. Suistimale açık. Ama biz suistimal yapmıyoruz. İlk fırsatta daha güvenli hale getireceğiz. Birkaç firma ile görüşüyoruz" sözlerini hatırlatan özel halk otobüsçüleri şu açıklamayı yaptı:

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile protokol yapmamıza karşın BURULAŞ'a ait otobüsler bunu ihlal ederek bizim bulunduğumuz güzergahlarda faaliyet göstermeye devam ediyor. Aykırı davranış sebebiyle uğradığımız zararlar talep etmemize karşın bize hala ödenmedi. BURULAŞ'ın haksız olarak her bir üyemizden yaptığı 20 bin liralık kesintinin mahkeme kararıyla hukuka aykırı olduğu tespit edildi ancak bu rakam da bize ödenmedi. Elektronik bilet sistemi de BURULAŞ tarafından yetkisiz bir şekilde işletiliyor. Araç uygunluk bedeli adı altında tahsil edilen ücret de mahkeme kararına rağmen tarafımıza iade edilmedi. Elektronik kart sisteminin güvenliğinin bağımsız denetçiler ile incelenmesi talebimiz de yerine getirilmedi. BURULAŞ Genel Müdürü'nün de yapmış olduğu açıklama ve tespitleri ile bugüne kadar uğradığımız haksızlıklar birlikte değerlendirildiğinde elektronik bilet sistemi altında toplu taşıma hizmetine devam edemeyeceğimiz gün ışığı gibi ortadadır. bursadabugun.com

Güvenli, denetlenebilir yeni nesil elektronik kart sistemi oluşturuluncaya, tarafımıza ödenmeyen bedeller, tarafımıza koşulsuz olarak ödeninceye, protokole aykırılığın giderilmesi  ve aykırılık sebepleri ile uğradığımız zararlar da hesaplanarak tarafımıza ödeninceye kadar özel halk otobüslerinde elektronik biletler BUKART geçerli olmayacaktır. Tüm binişler "Nakit ücret ödeme sistemi" ile gerçekleştirilecektir."

Bu açıklama metninin bastırılarak otobüslere asılacağı da öğrenildi.

Bursada Bugün muhabirine bu kararı almak zorunda bırakıldıklarını bildiren bir diğer özel halk otobüsü sürücüsü ise "Belediye sözleşme imzalanmadan 2.10'u ödemeyeceğini, minibüse dönüşümde ise belediyenin ulaşım planı hazırlamak üzere ihale yaptığını, ulaşım planı hazırlanacağı, planın tahminen 3 ayda hazırlanacağını bu planda otobüslerin kaç tanesinin minibüse dönüşeneceğini ortaya koyacaktır diyerek işin uzayacağını bu UKOME'den karar çıkmayacağını ifade etmişlerdir. Bu açıklamalar belediye tarafından oyala politikasının devam edeceği anlamına geldiği inancı oluşturmuştur. Bu nedenle 24.03.2018 tarihli toplantıda aldığımız karar gereği 01.04.2018 tarihinden itibaren kartlı sistemi durduruyoruz. Nakit ödeme sistemine geçiyoruz..." dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.29 09:39 - Son Güncellenme: 2018.03.29 10:24 - HABER MERKEZİ
A