Bursa'da oto hırsızlığı operasyonu

Bursa'da oto hırsızlığı operasyonu

Türkiye genelinde çaldıkları otomobilleri parçalayarak satan örgüt, Antalya merkezli düzenlenen operasyonla çökertildi. On ayrı ilde düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

2011.08.15 17:17 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da oto hırsızlığı operasyonu

Antalya Emniyeti Döşemealtı İlçe Emniyeti Müdürlüğü ekiplerinin bir hayvan çiftliğine 6 Nisan 2011 tarihinde düzenledikleri operasyonda bazı araçlara ait parça ele geçirdi. Yapılan incelemelerde ekipler, parçaların Antalya, İstanbul ve Burdur'dan çalınan 8 adet otomobile ait olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Antalya Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri konunun örgütlü otomobil hırsızlığı olduğunu değerlendirerek çalışma başlattı.
    Beş ay süren teknik ve fiziki takip sonucu operasyon için bugün düğmeye basıldı. Antalya merkezli, İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Bursa, Diyarbakır, Muğla, Kilis ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlarda çete lideri olduğu iddia edilen A.S. ile birlikte örgüt üyesi olduğu öne sürülen M.İ., F.T., O.Ç., Ö.E., M.T., Ö.Y., Y.B., M.A., S.E., E.O., D.Ç., Ö.D., H.S., T.S. ve F.K. gözaltına alındı.
    Toplam 16 kişinin gözaltına alındığı operasyonda demir kesme makinesi, boru anahtarı gibi hırsızlıkta kullanılan malzemeler ele geçirildi.
    Ayrıca 5 aylık süreçte Adıyaman ve İzmir'de daha önceden çalındığı tespit edilen 4 ayrı otomobile de el konulduğu öğrenildi. Operasyon sayesinde 15 adet otomobil hırsızlığı olayının aydınlatıldığı ve 6 araca da el konulduğu belirtildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.08.15 17:17 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A