Bursa'da örnek yaz anaokulu projesi

Bursa'da örnek yaz anaokulu projesi

BURSA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Yazın da Gülen Minik Yüzler' projesi ile maddi ve sağlık sorunu nedeniyle okula gidemeyenlerle, ailesi ile birlikte tarım işçisi olarak kente gelen 5-6 yaşındaki çocuklara, 5 yıldır 22 okulda, Temmuz ve ağustos aylarında iki dönem halinde ücretsiz ana okulu eğitimi veriyor. Proje kapsamında, bu ay eğitim gören öğrenci sayısı 655'e ulaştı.

2013.07.11 10:43 - Son Güncellenme: 2013.07.11 10:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da örnek yaz anaokulu projesi

 

Bursa il Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 2008 yılında Türkiye'ye örnek olarak başlatılan ve anaokulu eğitimi alamayan öğrencileri kapsayan 'Yazın da Gülen Minik Yüzler' projesi büyüyerek devam ediyor. Proje, maddi sıkıntılar ve sağlık sorunu nedeniyle okula gidemeyenlerle, ailesi ile birlikte tarım işçisi olarak çalışmak üzere kente gelen 5-6 yaş gruplarında çocukları kapsıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında iki ayrı dönemde gerekleştirilecek eğitim kapsamında, Merkez Osmangazi, Yıldırım ile tarım işçilerinin en fazla geldiği Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinde toplam 22 okul tahsis edildi.

Temmuz ayında başlayan eğitim için 655 çocuğun kayıt yaptırdığını söyleyen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yürük, "Kurslara katılım her yıl artıyor. Temmuz ayında başlayan kurslara katılım, bir önceki seneye oranla yüzde 22 daha fazla. Ağustos ayındaki sayının bundan da yüksek olmasını bekliyoruz. Çeşitli sebeplerden dolayı bu eğitimi alamayan çocukları okul öncesine hazırlıyoruz." dedi.

Yürük, yaptıkları duyuru sonucu her on öğrencinin başvuruda bulunduğu bölgelerde bir okul açtıklarını belirtti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.11 10:43 - Son Güncellenme: 2013.07.11 10:44 - HABER MERKEZİ
A