Bursa'da örnek projeye imza attılar (ÖZEL HABER)

Bursa'da örnek projeye imza attılar (ÖZEL HABER)

Çocuğun karar verme becerisinden motor becerisine kadar geliştirme odaklı olan bir projeye imza atan Uludağ Üniversitesi öğrencileri ileride bu projeyi daha da geliştirebileceklerini ifade etti.

2022.01.05 10:16 - Son Güncellenme: 2022.01.05 10:26 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da örnek projeye imza attılar (ÖZEL HABER)
03:26 Bursa'da örnek projeye imza attılar (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da örnek projeye imza attılar (ÖZEL HABER)

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

Uludağ Üniversitesi Spor Bölümleri Fakültesinde okuyan 3 arkadaş, yaptıkları projeyle güzel bir işe imza attılar.  

Yaptıkları projeyle amaçlarının çocuğun motor gelişimini, karar verme yeteneğini ve bilişsel yeteneğini geliştirmek olduğunu söyleyen öğrenciler ileride bu projeye led lamba ekleyerek destekleyeceklerini ifade etti.  

Uludağ Üniversitesi Spor Bölümleri Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Halil Toker, projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Biz öğretmenlik okuduğumuz için herhangi bir okula atanabiliriz. Bir dağ ya da bir köy okuluna da atanabiliriz. Çocukların ailelerinin maddi olanakları kısıtlı olabilir. Bu sebeple kendimiz bir şeyler üretmek durumunda kalabiliriz. Elimizdeki olanaklarla çocuklara neler yapabiliriz diye düşündük. Böyle bir çalışma yaptık. Çalışmamız futbola özgü bir çalışmadır. Şimdi burada renkli kartonlar ve üzerinde sayılar var. Bir kişi ortaya geçecek ve bir başka kişi öğrenciye komutlar vericek. "Yeşil 1 mavi 2'ye pas at' gibi komut verilecek. Ortadaki çocuk da ona göre reaksiyon verecek ve uygun yere pas atacak. Duyma, anında karar verme, görsel ve motor becerilerini geliştirme odaklı bir proje yaptık" diye konuştu. 

"LED IŞIKLA DESTEKLENDİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Uludağ Üniversitesi Spor Bölümleri Fakültesi öğrencisi Sebahattin Muslu ise yaptığı açıklamada, "Bu projeyi ilerleyen zamanlarda geliştirebiliriz. Şu an sayı ve renkle komut vereceğiz ama buna ilaveten led lamba eklemeyi düşünüyoruz. Öğrenci bu sefer ışık yandığında o tarafa pas atacak. Bu şekilde daha farklı çalışmalarla şekillendirebiliriz. Bu çalışmamız her yaş gurubuna uygun. Her öğrenci tarafından seçileceğini düşünüyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.01.05 10:16 - Son Güncellenme: 2022.01.05 10:26 - HABER MERKEZİ
A