Bursa'da "Ölümsüzlük Sembolü: Bithynia Mezar Stelleri" sergisi açıldı
Bursa'da Cumhuriyet'in 102'nci yılından ilhamla adlandırılan "100+2 Süreli Müze Sergileri Projesi" kapsamında "Ölümsüzlük Sembolü: Bithynia Mezar Stelleri" sergisi açıldı.
2025.03.07 14:28 - Son Güncellenme: 2025.03.07 14:36 - Bursa Bölge - AA
Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında Bursa Arkeoloji Müzesi'nde açılan sergide, tarihi Bithynia mezar stelleri izlenime sunuldu.
Serginin açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, mezar taşlarının unutulmaz olduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Dairesi Başkan Vekili Serkan Gedük ise antik dönemde, yaşayanlar ile ölen kişi arasında somut bağları kurma açısından mezar stellerinin çok kıymetli eserler olduğunu belirterek, "Bunlar dünyada eşi benzeri olmayan mezar stelleri. Bu anlamda çok kıymetliler." dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer de Bursa'daki 33 müze ve 2 ören yerinde yılda 2 milyona yakın ziyaretçi ağırlandığını belirterek, "100+2 Süreli Müze Sergileri Projesi" kapsamında Bursa'da toplam 5 serginin açılmasının planlandığını bildirdi.
Açılışa Bursa Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç ve sanatseverler katıldı.
Sergi, mart sonuna kadar açık kalacak.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:41
-
00:42
-
01:25
-
00:50
-
00:24
En Çok Okunanlar
- Ekrem İmamoğlu tutuklandı
- Dev bankada işler iyi gitmiyor! 95...
- Emekliye bayram ikramiyesinde tarih belli...
- Yarın gece başlayacak! Akaryakıta...
- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sevk...
- Tutuklanan İmamoğlu'ndan ilk açıklama
- Bursa'da sandalyeler masalar havada uçtu
- Başkan Bozbey'den Bursa detayı!...
- Instagram ve Twitter'da bant daralması!...
- Köpeği uçağa kabul edilmeyince dehşet...
- Bursa'da "pide" kavgası
- Alman otomotiv devi işçilerine 20 milyon...
- İçişleri Bakanlığı: İmamoğlu görevden alındı
- Bursa'da büfe hırsızları yakalandı!
- Bursa'da taşlı sopalı kavga